Subvenţii mai mari pentru agricultori

Monezi din diferite tari. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Ana Chitoroagă
29.05.2012

Agricultorii vor beneficia de subvenţii mai mari decât cele planificate iniţial, majorându-se de la 150 de mii de lei până la 400 de mii de lei.Aceste modificări vin din necesitatea de a ajuta fermierii care au avut de suferit după seceta şi îngheţurile din 2011, a precizat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

În contextul celor expuse, Vasile Bumacov a menţionat: "Toţi cei care au procurat resurse financiare în această primăvară pentru a salva plantaţiile noastre şi semănăturile de toamnă, care aveau stringentă necesitate de îngrăşăminte minerale, vor putea beneficia de subvenţionare de credite mult mai mari".

Potrivit Publika.TV, noile modificări presupun reintroducerea subvenţiilor de 40 de mii de lei pentru hectar, la producerea răsadului în sere. Pentru prima dată, a fost introdus sprijinul financiar pentru cultivarea plantelor aromatice. Suma subvenţionată va fi de şase mii de lei pentru un hectar, iar pentru creşterea acestora în condiţii ecologice, suma compensaţiei va fi cu două mii de lei mai mare.

Mai mult, probabil va simplificată şi procedura de acordare a subvenţiilor. Astfel, directorul AIPA, Petru Maleru, a precizat: "Nu vor mai fi solicitate, cel puţin, jumătate din acte pe suport de hârtie, care sunt în prezent anexate la dosar. Este vorba despre certificatul de înregistrare a întreprinderii, extrasul de la Camera Înregistrării de Stat, toate titlurile de proprietate sau contractele de arendă a terenurilor. Noi vrem să ajungem până la trei săptămâni de examinare şi plata a dosarelor în 2013".

Precizăm că în 2012, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură a primit deja 2000 de dosare de la agricultori, jumătate din ele fiind aprobate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor