SUA evaluează invitaţia de a participa la discuţiile privind pacea siriană în Astana

Un oficial al Departamentului de Stat american a declarat că SUA evaluează o invitaţie de participare la discuţiile privind pacea siriană, care sunt planificate să aibă loc în această lună în capitala kazahă Astana.
Clădiri distruse în oraşul sirian asediat Alep. (Captură Foto)
Andrei Popescu
20.01.2017

Oficialul american a declarat pentru Reuters că Washingtonul a primit o invitaţie la întâlnirea de la Astana şi că aceasta este evaluată.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova a invitat SUA să participe la discuţiile care vor începe în 23 ianuarie – la 3 zile după investirea oficială a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump.

Întâlnirea este organizată de Rusia şi Iran, ambele fiind aliaţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, şi de către Turcia, care doreşte înlăturarea lui Assad de la conducerea Siriei.

Delegaţii din Moscova, Ankara şi Teheran urmează să participe la aceste discuţii împreună cu reprezentanţii ONU.

Unul dintre cele mai puternice grupuri rebele din Siria, Ahrar al-Sham, a declarat că nu va participa la convorbirile pentru pace.

Pe de altă parte, Iranul a declarat că se opune participării delegaţilor americani.

Donald Trump a criticat guvernul iranian şi acordul nuclear încheiat cu marile puteri, acord care a intrat în vigoare la începutul anului trecut. Trump a avertizat că, în calitate de preşedinte, ar putea renunţa la acest acord sau că îl va supune renegocierii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor