SUA desfăşoară avioane de vânătoare invizibile F-22 în manevrele din Coreea de Sud

Un grup de avioane F-22 Raptor execută manevre.
Un grup de avioane F-22 Raptor execută manevre. (Win McNamee / Getty Images)
Epoch Times România
01.04.2013

După desfăşurarea de bombardiere B-52 şi B-2, care vor participa la manevrele militare anuale comune cu armata sud-coreeană, SUA au anunţat luni că la aceste operaţiuni se vor alătura şi două avioane de vânătoare invizibile F-22.

Coreea de Nord a reacţionat vehement după ce armata americană a anunţat săptămâna trecută folosirea bombardierelor în manevrele militare care se vor încheia pe data de 30 aprilie. Phenianul a ameninţat atunci că va lovi insulele americane Guam şi Hawaii din Oceanul Pacific, iar sâmbătă a declarat că s-a plasat în ‘stare de război’ cu Coreea de Sud.

Peninsula coreeană este marcată frecvent de tensiuni între cele două state rivale, aceste situaţii având de fiecare dată aceeaşi evoluţie. Ele încep cu ameninţări din partea Phenianului, dar ulterior tensiunile sunt atenuate şi se revine la calm. De data aceasta experţii estimează că nu vom asista la o atenuare bruscă a tensiunilor dar nici la o confruntare militară directă,informează pesurse.ro.

Rachetele Coreei de Nord sunt mai slabe decât se credea iniţial

Publicaţia americană Business Insider a publicat recent un grafic din care rezultă că rachetele deţinute de Coreea de Nord sunt mai slabe decât se credea iniţial.

Astfel, racheta cu cea mai lungă rază de acţiune are 6.000 de kilometri şi abia poate ajunge în Alaska, dar nu reprezintă o ameninţare pentru SUA sau Hawaii – ţinte declarate ale nord coreenilor.

Însă racheta cu rază de acţiune de 4.000 de km ar putea avea ca ţintă Guamul, iar despre celelalte două rachete se ştie că au o rază de acţiune de 1000, respectiv 2000 de km.

În concluzie, Japonia ar putea cădea victimă în războiul Coreei de Nord, însă aceste rachete nu sunt deloc precise.

Coreea de Nord a intrat în “stare de război” împotriva vecinilor sudici pe 30 martie, susţinând că, de acum înainte, orice dispută între cele două state se va “rezolva în maniere de război”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor