SUA a felicitat-o pe Maia Sandu pentru alegerea în funcţia de preşedinte al R.Moldova. Este o realizare istorică

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (facebook.com/PAS)

Statele Unite au felicitat-o luni, 16 noiembrie, pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă prima femeie Preşedinte a Republicii Moldova.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ambasada SUA la Chişinău menţionează că începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Au sprijinit poporul în eforturile pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară.

Instituţia diplomatică a ţinut să sublinieze că în prezent liderii Republicii Moldova ar trebui să conlucreze pentru a face faţă continuei pandemii de COVID-19, a dezvolta economia Republicii Moldova, a-i consolida instituţiile democratice şi a-i apăra suveranitatea şi integritatea teritorială. „Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi.”

Şi Uniunea Europeană s-a declarat gata să conlucreze cu noul preşedinte moldovean. „Suntem dornici să conlucrăm cu noul preşedinte”, a declarat şeful politicii externe europene, Josep Borrell reamintind că sprijinul european pentru R. Moldova va depinde de progresul reformelor.

Învingătoarea la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu a mai fost felicitată pentru victorie de liderii României, Rusiei, Poloniei şi Ucrainei.