SUA a felicitat-o pe Maia Sandu pentru alegerea în funcţia de preşedinte al R.Moldova. Este o realizare istorică

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (facebook.com/PAS)

Statele Unite au felicitat-o luni, 16 noiembrie, pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă prima femeie Preşedinte a Republicii Moldova.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ambasada SUA la Chişinău menţionează că începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Au sprijinit poporul în eforturile pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară.

Instituţia diplomatică a ţinut să sublinieze că în prezent liderii Republicii Moldova ar trebui să conlucreze pentru a face faţă continuei pandemii de COVID-19, a dezvolta economia Republicii Moldova, a-i consolida instituţiile democratice şi a-i apăra suveranitatea şi integritatea teritorială. „Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi.”

Şi Uniunea Europeană s-a declarat gata să conlucreze cu noul preşedinte moldovean. „Suntem dornici să conlucrăm cu noul preşedinte”, a declarat şeful politicii externe europene, Josep Borrell reamintind că sprijinul european pentru R. Moldova va depinde de progresul reformelor.

Învingătoarea la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu a mai fost felicitată pentru victorie de liderii României, Rusiei, Poloniei şi Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe