Sturzu se disociază de PSD-ul lui Liviu Dragnea: "Eu nu pot să mai girez această construcţie politică"

Intrat în conflict deschis cu Dragnea a cărui suspendare a cerut-o public, Mihai Sturzu şi-a dat demisia dintr-un PSD care refuză să se modernizeze, reformeze şi să se distanţeze de comunism.
Mihai Sturzu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
14.12.2015

Aşa cum a anunţat duminică la congresul TSD, unde i-a cerut lui Liviu Dragnea să se suspende de la şefia PSD, deputatul Mihai Sturzu s-a prezentat luni la Parlament pentru a-şi depune demisiile din Partidul Social Democrat şi din grupul parlamentar al social-democraţilor din Camera Deputaţilor.

"Consider că, atât timp cât PSD refuză să se modernizeze, să se reformeze, refuză să facă paşi serioşi în a se distanţa de comunism, de corupţie, în a deschide partidul, eu nu pot să mai girez această construcţie politică, din păcate", a declarat Sturzu, citat de Realitatea.net, adăugând că, dincolo de oamenii care conduc mai mult sau mai puţin partidele politice ar trebui să stea principiile.

"Din păcate, principiile în care eu cred nu se mai regăsesc astăzi în acest PSD care refuză să se reformeze", a adăugat deputatul.

De asemenea, Sturzu a comentat şi cele întâmplate după momentul discursului său de la congresul Organizaţiei Tineretului Social Democrat, unde a cerut suspendarea lui Liviu Dragnea în conformitate cu Codul de conduită pe care chiar acesta l-a propus. Sturzu a arătat duminică, în discursul său, că în statutul PSD se stipulează că nu mai poţi fi membru dacă eşti condamnat pentru corupţie ori Dragnea, reamintim, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, în primă instanţă, pentru fraudarea referendumului din 2012.

Acuzat ulterior de Dragnea că se foloseşte de tragedia din Colectiv "pentru a crea o mişcare publică, alături de care PSD să candideze pe liste", Sturzu a catalogat astăzi afirmaţiile liderului PSD drept o minciună:

"Domnul Liviu Dragnea a minţit în momentul în care a spus că eu m-am adresat domniei sale în încercarea de a construi nu ştiu ce mişcare cu care PSD-ul să defileze la un moment dat ca urmare a tragediei din Colectiv. Este o minciună cap coadă. Şi vreau să spun foarte clar că domnul Liviu Dragnea m-a sunat să mă roage să ne vedem (...) după congresul PSD. Eu nu aveam ce să-i mai spun altceva decât i-am spus de la tribună. I-am spus aceleaşi lucruri pe care i le-am spus încă din februarie, după ce am pierdut alegerile prezidenţiale, i-am spus că România se schimbă, că partidele politice trebuie să asculte ce spun oamenii, nu să se închidă în sedii. Din păcate, ce a făcut domnia sa la congresul de sâmbătă a fost o chestiune nu comunistă, nu FSN-istă, stalinistă de-a dreptul", a declarat Sturzu.

Mihai Sturzu a mai precizat că va rămâne independent în Parlament şi că se va concentra pe proiectele comunităţile pe care le reprezintă ca deputat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor