Strategii. Partidul Democrat felicită chişinăuienii că au ales vectorul pro-european

Democraţii, care nu l-au susţinut pe Năstase în alegerile locale, salută faptul că Primăria Chişinău revine acum unor forţe politice de opoziţie. PD încearcă să beneficieze de victoria liderului Platformei DA, afirmă Dionis Cenuşă.
Primăria Chişinău
Primăria Chişinău (facebook.com)

Partidul Democrat din Moldova, care s-a ţinut departe de alegerile pentru primăria Chişinăului, a felicitat totuşi luni, 4 iunie toţi alegătorii care s-au prezentat la vot în primul şi al doilea tur al alegerilor menţionând că votul exprimat de aceştia a fost unul categoric pentru menţinerea Capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană.

„Chiar dacă votul a fost şi unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din Capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspiraţii europene şi cu dorinţă de modernizare. PDM a făcut apel la cetăţeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar şi în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiştilor, dar şi a liberalilor, care au distrus Capitala”, se arată într-un comunicat al PD.

Mai mult, democraţii, care nu l-au susţinut pe Andrei Năstase în alegerile locale, au salutat faptul că „Primăria Capitalei revine acum unor forţe politice de opoziţie, iar acest lucru este de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar şi pentru faptul că opoziţia de dreaptă are acum posibilitatea să-şi asume o importantă responsabilitate şi să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acţiuni”.

În context, politologul Dionis Cenuşă a ţinut să puncteze că deşi democraţii declară că alegerile au fost geopolitice totuşi aceştia încearcă să beneficieze de victoria lui Andrei Năstase. ”Cineva are tactici, alţii au strategii şi acţiuni ajustate circumstanţelor.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe