Ştiri bizare. Ceasul lui Obama s-a oprit când a fost anunţat despre decizia ACA a Senatului

Ceasul Biroului Oval al Casei Albe s-a oprit la 10:10 pe 25 iunie 2015, în momentul în care Barack Obama a primit o veste importantă din Senat
Ceasul Biroului Oval al Casei Albe s-a oprit la 10:10 pe 25 iunie 2015, în momentul în care Barack Obama a primit o veste importantă din Senat (Pete Souza/White House)

Universul este plin de mistere care provoacă actualele cunoştinţe. În cadrul secţiei Dincolo de Ştiinţă Epoch Times colectează asemenea fenomene pentru a stimula imaginaţia şi a deschide posibilităţi deocamdată necunoscute. Sunt ele adevărate? Dvs. decideţi.

Fotograful oficial al Casei Albe, Pete Souza a capturat cadru-cu-cadru (vezi fotoslide-ul de mai sus) momentul în care preşedintele american Barack Obama a primit, joi, vestea că Senatul a luat decizia să susţină o parte critică a Legii de Sănătate (Affordable Care Act- ACA, parte a legislaţiei introduse de Obama, care permite masei americanilor accesul la servicii de sănătate).

Ciudăţenia? Exact în acel moment, ceasul biroului în care se afla Obama, s-a oprit.

Souza a scris pe un canal media oficial : “pentru o fracţiune de secundă faţa preşedintelui s-a golit de orice expresie, ca şi cum se străduia să înţeleagă vestea. Apoi a început să se bucure la auzul acesteia.”

Brian Mosteller, director de operaţiuni al Biroului Oval, a transmis ştirea exact la 10:10. Pe de altă parte, Souza a remarcat (şi fotografiat) faptul că ceasul Biroului Oval s-a oprit la 10:10 a.m.

1-WPcB33B5W1xpgqRacv0gww

Evenimentul pare din categoria ştirilor bizare.

Anul trecut BBC raporta că un ceas al unei biserici din Yorkshire, Marea Britanie, s-a oprit exact în momentul în care îngrijitorul acestuia, Dr. John Farrer, a murit. De 50 de ani, odată sau de două ori pe săptămână, Dr. Farrer se căţăra pe scara spiralată şi îngustă a turnului, pentru a trage ceasul.

Ceasul a fost automatizat la un moment dat, înainte ca Dr. Farrer să moară la 92 de ani, astfel că nu mai necesita armarea arcului. Dr. Farrer a murit la 8:13 a.m. în ziua de anul nou, iar ceasul s-a oprit exact la 8:13.

Deanna Mottershead, manager de hotel, a declarat pentru Daily Mail că un ceas a fost oprit de fiecare dată când cineva apropiat ei a murit - logodnicul, tatăl şi mama sa. Logodnicul ei a murit în spital în ianuarie 1962 ca urmare a unor leziuni provocate de un accident la fotbal. A murit la 3 p.m. iar ceasul din casa părinţilor lui, care fusese tras cu o seară înainte conform obiceiului, s-a oprit la 3 p.m.

În 1975, tatăl ei a murit la 1:20 a.m. Ceasul ei deşteptător s-a oprit în acea dimineaţa la 1:20.

În 2002, când mama ei a murit la 6 p.m. Mottershead s-a întrebat ce ceas ar fi trebuit să se oprească în acel moment. A ajuns acasă şi a observat că un ceas care mergea cu baterie "a explodat pur si simplu" şi era oprit la 6 p.m.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe