Stelian Ion: Dispreţ total faţă de soarta ţării! Dorneanu poartă hainele comuniste şi năravurile căpătate în PSD

Stelian Ion
Stelian Ion (Epoch Times România)

Efectele declaraţiei Curţii Constituţionale privind decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în chestiunea supremaţiei dreptului european nu vor întârzia să apară, a tras un semnal de alarmă fostul ministru (USR) al Justiţiei Stelian Ion, pe pagina sa de socializare.

"Declaraţia CCR este nu doar o sfidare faţă de instanţa europeană, ci un dispreţ total faţă de soarta ţării. Chiar şi în prezent, Constituţia României stabileşte că 'prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne'. CCR, prin interpretarea că ar fi nevoie de modificarea Constituţiei pentru a aplica decizia CJUE, potrivit căreia judecătorii pot să nu aplice o decizie a Curţii Constituţionale contrară dreptului european, rămâne o instituţie retrogradă, iar preşedintele Valer Dorneanu ne arată că poartă încă hainele comuniste şi năravurile căpătate în PDSR/PSD", a declarat Stelian Ion.

Liderul USR susţine că preşedintele Curţii Constituţionale îşi apără astfel "deciziile controversate pe care le-a girat, cu încărcătură politică, şi care acum vor putea fi ignorate de judecătorii români cu respect faţă de lege şi Constituţie".

"Drumul pe care fostul politician PSD a aşezat Curtea Constituţională este periculos pentru poziţia României în interiorul Uniunii Europene. Decizia CJUE trebuie respectată, fără întârziere. Dacă nu sunt făcute rapid corecturile legislative, declanşarea procedurii de infringement va deveni realitate în scurt timp", a conchis Stelian Ion.

Reamintim că CCR a transmis un răspuns la decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care stabilise la începutul săptămânii că judecătorii naţionali sunt independenţi faţă de deciziile Curţilor Constituţionale dacă acestea contravin dreptului Uniunii Europene, putând să nu le aplice fără riscul de a fi anchetaţi disciplinar. Concret, CCR susţine că decizia CJUE poate fi pusă în aplicare doar după o revizuire a Constituţiei României. Detalii aici.