Statele Unite afectate de două dintre cele mai mari incendii de vegetaţie din istorie

Incendiu de vegetaţie în Colorado, SUA, 11 iunie 2012. (Marc Piscotty / Getty Images)
Epoch Times România
13.06.2012

Sute de pompieri s-au alăturat eforturilor de a stinge două dintre cele mai mari incendii de vegetaţie din istoria SUA, care ard în Colorado şi New Mexico.

Incendiul din Colorado a acoperit capitala statului, Denver, aflată la circa 100 de kilometri, cu fum.

O femeie, în vârstă de 62 de ani, şi-a pierdut viaţa din cauza focului care arde în prezent pe o suprafaţă de 43.000 de acri şi se extinde încă.

Circa 118 structuri au fost avariate sau distruse de flăcări, iar sute de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

Circa 600 de pompieri se află la faţa locului, iar alţi 200 sunt aşteptaţi.

Focul ar fi izbucnit din cauza unui trăsnet, potrivit autorităţilor.

Un incendiu de proporţii s-a înregistrat şi în New Mexico - unul din totalul de 19 incendii de vegetaţie care avestează nouă state federale afectate de secetă.

Preşedintele Barack Obama l-a sunat pe guvernatorul de Colorado pentru a-i oferi personal federal, echipamente şi credite pentru situaţii de urgenţă. El nu a reuşist să vorbească şi cu guvernatorul de New Mexico, din cauza recepţiei slave.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor