Spitalul din Chongqing recoltează organe, susţine un fost pacient

O captură de ecran a site-ului Universităţii de Medicină din Chongqing. Un spital care face parte din instituţie a găzduit recoltarea de organe de la prizonieri de conştiinţă, potrivit relatărilor unui martor.
O captură de ecran a site-ului Universităţii de Medicină din Chongqing. Un spital care face parte din instituţie a găzduit recoltarea de organe de la prizonieri de conştiinţă, potrivit relatărilor unui martor. (The Epoch Times)

Un fost pacient al unui spital din China a declarat că a văzut şi a auzit lucruri în timpul unei spitalizări de lungă durată, care au făcut-o să creadă că spitalul este implicat în omorârea oamenilor pentru a recolta organele acestora.

Doamna Li Jinzhen (nu este numele ei real) - cetăţean chinez - a precizat că ştie de ceva timp despre acuzaţiile conform cărora practicanţii Falun Gong din China au devenit donatori involuntari de organe pentru comerţul transplanturilor de-a lungul ultimilor zece ani.

Li, care a cerut ca identitatea şi locul unde se află să nu fie revelate, a declarat pentru The Epoch Times că a vrut să dezvăluie lucrurile pe care le-a observat şi auzit în timpul unei şederi de trei luni la Primul Spital Afiliat Universităţii de Medicină din Chongqing din iarna anului 2006.

"Într-o zi am văzut şapte maşini de poliţie care au intrat în incinta spitalului printr-o intrare laterală. Din maşini au ieşit 20 de poliţişti în haine civile", a precizat aceasta, "care păzeau şapte bărbaţi şi femei încătuşate, cu vârste între 30 şi 40 de ani. "Toţi arătau foarte sănătos", a declarat Li.

Persoanele au fost duse într-o clădire veche de două sau trei etaje, cu o poartă de oţel şi două rânduri de ofiţeri în civil stăteau în faţa ei, şi-a amintit Li. "Au fost toţi băgaţi cu forţa în clădire", a declarat aceasta.

Cunoştinţele ei despre acuzaţiile de recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong, împreună cu observarea conduitei deţinuţilor, au făcut-o pe Li să creadă că aceştia erau practicanţi Falun Gong care erau vizaţi pentru recoltarea de organe. Aceasta a susţinut că expresiile lor faciale păreau să fie "paşnice şi liniştite", iar ea le-a asociat cu practicanţii Falun Gong.

Acest reporter a petrecut patru ani în închisorile chineze în calitate de prizonier de conştiinţă şi, pe baza acestei experienţe, transportul de prizonieri descris de Li este neobişnuit. Deţinuţii de sex masculin şi feminin nu sunt de obicei transportaţi împreună - ei sunt gestionaţi de către un personal diferit al închisorii. De asemenea, deţinuţii bolnavi sunt trataţi într-o unitate de ambulatoriu, nu într-o clădire veche, abandonată.

Un asistent student care lucra într-un birou din complexul spitalului i-a precizat lui Li că el crede că practicanţii Falun Gong sunt folosiţi pentru recoltarea de organe în spital, iar acei şapte prizonieri închişi în clădirea abandonată erau practicanţi Falun Gong destinaţi pentru a fi utilizaţi ca donatori de organe vii.

Acest student i-a explicat, de asemenea, lui Li că un student cu care era apropiat era mereu la datorie în sala de operaţie şi a devenit un "măcelar".

"Tot ce ştia acum era cum să omoare oameni cu bisturiul lui şi a devenit insensibil", i-a spus studentul lui Li.

Primul Spital Afiliat al Universităţii de Medicină din Chongqing este un spital general "A de gradul al treilea" condus de stat, pe site-ul căruia scrie: "Spitalul nostru este singurul spital local din Chongqing, care are licenţe să desfăşoare transplant renal şi de ficat, având tehnologie avansată şi superioară de transplant de organe.

Un membru al personalului responsabil de curăţenia de la spital i-a precizat lui Li: "Medicii de aici nu efectuează operaţii, ei de fapt ucid oameni. Sângele este împrăştiat peste tot pe podeaua sălii de operaţie".

Acesta a declarat că ei folosesc furtunuri şi tot este nevoie de două ore pentru a curăţa o sală de operaţii. "Cum poate fi numită aceasta o operaţie medicală? Seamănă mai mult cu o crimă brutală pentru mine", i-a spus o persoană lui Li.

Aceasta i-a precizat, de asemenea, lui Li că operaţiile sunt efectuate la etajul al treilea şi al patrulea în clădirea de vis-a-vis de clădirea Departamentului de Internări.

Un fost chirurg uigur din China, Enver Tohti, a declarat într-un interviu telefonic că faptul că există o mulţime de sânge în sala de operaţie pare normală. "Cu un prizonier, nu este nevoie şi nici timp să-ţi pese cât de mult sânge va ieşi. Ceea ce trebuie să faci este doar să mergi direct la organ şi să-l iei, şi asta e tot". Cu toate acestea, Tohti nu a putut înţelege de ce ar fi nevoie de două ore pentru a curăţa.

După trecerea în revistă a tuturor mărturiilor, Tohti a declarat, în chineza sa originală, că el nu este surprins de scenariul descris. "Nu există surprize aici", a declarat acesta. Tohti a fost un chirurg în Xinjiang şi el însuşi a fost chemat pentru a recolta organele unui prizonier executat recent, chiar lângă locul de execuţie. "Asta este ceva care te bântuie", a afirmat acesta.

Dr. Zhang a lucrat o lungă perioadă de timp în personalul logistic al unui spital din China continentală. Stabilit acum în Bangkok, acesta a declarat pentru The Epoch Times că nu este ceva obişnuit ca podeaua camerei de operaţie să fie plină cu atât de mult sânge în timpul unui transplant de organe.

"De obicei, acest lucru se întâmplă", a precizat acesta. "Atunci când se efectuează o operaţie, medicii au un plan hemostatic, cum ar fi utilizarea cleştelui şi clamelor hemostatice pentru a opri sângele. În cazul în care podeaua este acoperită cu sânge, atunci este un caz de malpraxis medical. Cu siguranţă nu se întâmplă des".

Liftul interzis

Li a afirmat, de asemenea, că ea a văzut în mod repetat patru - cinci bărbaţi care împingeau la miezul noapţii, paturi mobile cu cadavre într-un lift restricţionat.

"Nimeni nu folosea liftul în timpul zilei", a declarat Li, adăugând că s-a întrebat dacă există un pasaj secret în spatele lui.

Cadavrele din aceste paturi mobile, care circulau la miezul nopţii, erau înfăşurate strâns în mai multe straturi de pături verzi, a declarat Li. Cadavrele "normale" nu au fost niciodată înfăşurate într-un astfel de mod şi acestea au fost întotdeauna transportate în lifturi normale, a explicat aceasta.

"Corpurile din lifturile interzise nu erau menite să fie văzute, poate că acestea erau corpurile victimelor recoltării de organe", a adăugat aceasta.

Rapoartele martorilor oculari privind recoltarea forţată de organe din China sunt greu de obţinut, au precizat avocaţii canadieni David Kilgour şi David Matas, care sunt autorii unui raport independent din 2006 privind acuzaţiile de recoltare de organe de la practicanţii Falun Gong din China.

"Nu a existat nicio victimă care să supravieţuiască şi să relateze prin ce a trecut. Este puţin probabil ca autorii să mărturisească ceea ce au făcut, respectiv crimele împotriva umanităţii ", se afirmă în raport.

Cu toate acestea, ei spun că au colectat mai multe dovezi detaliate, luând în considerare inclusiv timpul foarte scurt de aşteptare şi un număr surprinzător de recunoaşteri, prin intermediul apelurilor telefonice făcute de către anchetatori, care conturează o imagine "condamnabilă".

"Site-urile spitalelor din China anunţă un timp scurt de aşteptare pentru transplanturile de organe... Dacă luăm în mod serios promovările proprii ale spitalelor, acestea ne spun că există un număr mare de persoane în viaţă care sunt disponibile la cerere ca surse pentru organe", precizează raportul.

În baza cercetării lor, Kilgour şi Matas estimează că în perioada 2000 - 2005, au fost recoltate 41.500 de organe, iar cea mai probabilă sursă erau prizonierii Falun Gong. Kilgour şi Matas au declarat fiecare cu diferite ocazii, de când a fost emis raportul lor, că practica de recoltare de organe de la practicanţii Falun Gong şi de la alţi prizonieri de conştiinţă continuă în China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe