Spital din statul New York nu mai acordă asistenţă la naştere deoarece personalul a demisionat după impunerea vaccinului anti-COVID

(Getty Images)

Un spital din nordul statului New York va înceta - cel puţin temporar - să ofere asistenţă la naştere de la jumătatea lunii septembrie, deoarece numeroşi angajaţi şi-au dat demisia după ce statul New York a impus vaccinarea în rândul cadrelor medicale, în luna august, transmite Guardian.

„Nu suntem în măsură să asigurăm serviciul în siguranţă după 24 septembrie”, a declarat reporterilor Gerald Cayer, director executiv al Lewis County Health System.

„Numărul de demisii primite nu ne lasă altă opţiune decât să oprim asistarea naşterilor la Spitalul General din Comitatul Lewis”.

Statul New York a ordonat ca lucrătorii din domeniul sănătăţii să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

Obligativitatea permite excepţii, dar le exclude pe cele religioase. Spitalele şi căminele de îngrijire medicală trebuie să se conformeze până pe 27 septembrie.

Săptămâna trecută, Joe Biden a anunţat reguli federale de impunere a vaccinării, inclusiv pentru companiile cu cel puţin 100 de angajaţi. Anunţul a generat reacţii dure din partea unor guvernatori, care au atras atenţia că ordinul este neconstituţional.

Aproape trei sferturi din personalul sistemului de sănătate al Comitatului Lewis sunt vaccinaţi, inclusiv 30 de angajaţi care s-au vaccinat după ce obligativitatea a fost anunţată în august.

Dar alţi 30 au demisionat - 21 din departamente clinice - şi 165 rămân nevaccinaţi, spun managerii spitalului.

„Serviciile esenţiale de sănătate sunt expuse riscului”, a subliniat Cayer. „Nu din cauza obligativităţii. Impunerea garantează că vom avea o forţă de muncă sănătoasă şi că nu suntem responsabili pentru transmiterea [virusului, n.r.] înăuntrul sau în afara unităţilor noastre.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe