Joe Biden va anunţa mai multe măsuri COVID-19 înaintea Adunării Generale a ONU, anunţă Chirurgul General

Nu este clar de ce Administraţia leagă noile anunţuri de Adunarea Generală a ONU
Chirurgul General al SUA, dr. Vivek Murthy speaks during a press
Chirurgul General al SUA, dr. Vivek Murthy speaks during a press (Saul Loeb/AFP via Getty)

Joe Biden va anunţa mai multe măsuri COVID-19 înainte ca Adunarea Generală a ONU să se întrunească săptămâna aceasta, potrivit unei declaraţii a Chirurgului General american Vivek Murthy.

Într-un interviu acordat la CNN pe 12 septembrie, Murthy nu a menţionat ce noi măsuri vor fi anunţate de Biden.

Biden a emis mai multe ordine executive, pe 9 septembrie, prin care se impune ca subcontractorii federali, lucrătorii federali şi majoritatea personalului medical din Statele Unite să se vaccineze împotriva COVID-19.

Un plan de la Casa Albă prevedea, de asemenea, că Biden va cere Administraţiei pentru Sănătate şi Siguranţă în Muncă - OSHA - să impună companiilor cu 100 sau mai mulţi angajaţi fie să facă vaccinul, fie să solicite testarea COVID-19 săptămânal. Companiile care nu se supun ordinului ar fi sancţionare cu 14 mii USD pentru fiecare muncitor care nu respectă ordinul.

Anunţul lui Biden va afecta aproximativ 80 de milioane de angajaţi din sectorul privat. Măsura a atras critici majore din partea a cel puţin 14 guvernatori republicani şi a unor lideri de afaceri. Este posibil ca numeroase procese să fie intentate împotriva ordinului.

În timpul interviului CNN, Murthy a apărat anunţul şi mandatul lui Joe Biden.

"Vor fi mai multe acţiuni la care vom continua să lucrăm, în special pe frontul global", a spus el.

Următoarea sesiune a Adunării Generale a ONU începe la 14 septembrie la New York, iar prima zi de dezbatere generală începe săptămâna următoare. Nu este clar de ce Murthy a legat noi măsuri COVID-19 de reuniunea ONU.

Într-un interviu separat pentru ABC News, Murthy a apărat din nou impunerile, spunând că atunci când companiile private, cum ar fi Tyson Foods, au impus ca vaccinurile să fie obligatorii, a crescut rata de vaccinare din SUA.

Republicanii au spus că vor iniţia procese împotriva mandatului atunci când va fi pronunţat de guvernul federal. Ei au descris viitoarele reguli drept draconice şi concepute pentru a diviza în continuare americanii.

În cadrul anunţului său, Joe Biden a susţinut că americanii nevaccinaţi sunt responsabili pentru existenţa în continuare a pandemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe