Spania trebuie să răspundă în continuare exigenţelor economice ale Bruxellesului (revista presei)

Uniunea Europeană consideră că Spania ar trebui să recurgă la fondul de salvare europeană şi cere guvernului de la Madrid mai multă fermitate în legătură cu controlul deficitelor comunităţilor autonome spaniole şi aplicarea reformei pieţei muncii, scriu miercuri cele mai importante cotidiene spaniole.
Epoch Times România
28.03.2012

Uniunea Europeană consideră că Spania ar trebui să recurgă la fondul de salvare europeană şi cere guvernului de la Madrid mai multă fermitate în legătură cu controlul deficitelor comunităţilor autonome spaniole şi aplicarea reformei pieţei muncii, scriu miercuri cele mai importante cotidiene spaniole. De asemenea, presa centrală informează şi că premierul Mariano Rajoy a anunţat deja o reducere cu 15% a cheltuielilor ministerelor spaniole şi a respins însă o altă creştere a impozitelor.

Bruxellesul crede că Spania trebuie să cureţe sectorul bancar mai rapid, scrie cotidianul El Pais, citând surse comunitare care arătau că Madridul ar trebui să ceară ajutorul fondului european de salvare financiară - chiar dacă guvernul şi comisarul european pentru afaceri economice Olli Rehn au respins această posibilitate.

UE cere mai multă fermitate în restrângerea cheltuielilor comunităţilor autonome spaniole şi reforma pieţei muncii, anunţă la rândul său El Mundo. Acesta arată că Mariano Rajoy a trecut primul examen, iar executivul comunitar consideră că Madridul a efectuat, în primele 100 de zile, reforme economice importante şi ambţioase, însă guvernul pe care îl conduce este în continuare evaluat.

Rayoy a anunţat o reducere de 15% din bugetele ministerelor spaniole, titrează cotidianul ABC, potrivit anunţului făcut de premierul spaniol la Seul, unde a exclus posibilitatea de a creşte TVA sau de a se atinge de salariile funcţionarilor publici. Totodată, cotidianul menţionat scrie despre faptul că Bruxellesul cere guvernului spaniol să accelereze curăţarea sectorului bancar recurgând, potrivit aceloraşi surse comunitare, la fondul de salvare - posibilitate pe care executivul de la Madrid o respinge.

Rajoy face ultimele pregătiri pentru proiectul de buget pentru 2012, scrie pe prima pagină şi cotidianul La Razon, arătând că premierul a anunţat că aproximativ 15% din cheltuielile ministerelor spaniole vor fi tăiate, iar pentru a creşte încasările la buget guvernanţii se gândesc să scadă deducerile impozitare percepute companiilor, precum şi să crească anumite taxe.

Guvernul ar trebui să crească impozitele astfel încât să adune 12,4 miliarde de euro, întrucât deficitul public se ridică deja la 1,94% în primele două luni ale anului, scrie cotidianul catalan El Periodico. Cu câteva zile înainte de aprobarea bugetului de stat, guvernul nu a decis încă în ce mod va ajusta cheltuielile publice, potrivit cerinţelor Bruxellesului, precizează publicaţia menţionată, odată cu ştirea potrivit căreia premierul spaniol a anunţat că nu va creşte TVA, însă are de gând să reducă semnificativ cheltuielile ministerelor spaniole.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor