Spania îşi întăreşte relaţiile economice şi politice cu Peru

Vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santa Maria.
Vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santa Maria. (youtube.com)

Vicepremierul spaniol Soraya Sáenz de Santa María şi-a început prima vizită oficială în America Latină, în cadrul căreia urmăreşte întărirea relaţiilor bilaterale prin investiţii reciproce pentru crearea de noi locuri de muncă. În Peru, prima oprire a vicepremierului spaniol, Spania îşi sporeşte prezenţa în sectorul construcţiilor, după cum notează marţi cotidianul El Pais.

Pe durata vizitei în Peru, Soraya Sáenz de Santa María a fost însoţită de reprezentanţi ai unor companii spaniole care participă la importante proiecte de construcţii în ţara latinoamericană, aşa cum este exemplul companiei spaniole ACS, care va contribui la construcţia unei linii de metrou în Lima.

Reprezentanta executivului spaniol s-a întâlnit şi cu preşedintele peruan, Ollanta Humala, cu care a discutat despre 'transferul de ştiinţă şi tehnologie, mobilizarea talentelor şi captarea de personal', potrivit declaraţiilor sale ulterioare.

Încă din urmă cu 20 de ani, Spania rămâne principalul investitor străin din Peru, cu investiţii cumulate de peste 6 miliarde de dolari. Sectoarele de activitate ale companiilor spaniole din Peru sunt mai ales cele legate de serviciile de telefonie sau cele furnizoare de electricitate şi energie.

Pe de altă parte, la discuţiile de la Lima s-au abordat şi chestiuni legate de echivalarea diplomelor, mai ales după ce în ultimii ani, mulţi ingineri şi arhitecţi spanioli au emigrat în Peru. Uneori, specialiştii spanioli întâmpină probleme în echivalarea studiilor şi diplomelor obţinute în Spania, lucru care nu se petrece, în schimb, cu cei peruani veniţi în ţara iberică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe