Spania are nevoie de până la 62 de miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor

Epoch Times România
22.06.2012

Spania are nevoie de o sumă cuprinsă între 51 şi 62 de miliarde de euro pentru recapitalizarea sectorului bancar, au conchis două studii pregătite de experţi independenţi şi citate de El Pais.

Cele două rapoarte prezintă sume diferite de care Spania va avea nevoie pentru salvarea băncilor. Unul dintre ele estimează necesarul între 51 şi 62 de miliarde, iar al doilea la 51,8 miliarde.

"Aceste sume sunt mult mai mici decât cea estimată iniţial, de 100 de miliarde de euro", a declarat viceguvernatorul Băncii Naţionale a Spaniei, Fernando Restoy.

Cifra de 100 de miliarde de euro a fost convenită de guvernul spaniol şi miniştrii de finanţe din zona euro în cursul unei teleconferinţe, în 9 iunie.

Restoy a explicat că pentru cele două rapoarte a fost studiat 90% din sectorul financiar al ţării şi au fost făcute estimări pentru următorii trei ani - una dintre condiţiile impuse de FMI pentru testele de stres.

Ministrul economiei, Luis de Guindos, a anunţat că va cere oficial Bruxelles-ului un pachet de salvare în următoarele zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor