Şoşoacă, invitată la Ambasada Rusiei. S-a fotografiat cu omul Sputnikului

Sosoaca si editorialistul Sputnik
Sosoaca si editorialistul Sputnik (Flux24)

Senatoarea Diana Şoşoacă şi soţul ei au fost invitaţi la Ambasada Rusiei la o recepţie oferită, vineri, cu ocazia zilei naţionale a Federaţiei Ruse, relatează Flux24.ro.

Şoşoacă s-a fotografiat în sediul ambasadei alături de editorialistul Sputnik, Moldova, Dragoş Dimitriu, fost parlamentar PRM.

Sosoaca si editorialistul Sputnik
Sosoaca si editorialistul Sputnik (Flux24)

Sosoaca la Ambasada Rusiei
Sosoaca la Ambasada Rusiei (Flux24)

”De unde a avut Nicolae Ceauşescu atâta minte? Explicaţia cred că e simplă — a avut geniu! Geniul principialităţii, al ştiinţei ascultării, al respectului pentru valoarea altora, pentru muncă, pentru tradiţii… al unei dragoste neegalate pentru România pe care o visa (…) Geniul lui s-a văzut în formidabila epopee diplomatică a României sale, care ar merita scrisă nu ca istorie, aşa cum a fost, ci chiar ca o epopee — aşa cum a fost cu adevărat!”, spunea Dimitriu în urmă cu câtiva ani.

Reamintim că recent, după ce în faţa Ambasadei Rusiei a avut loc un mic protest prin care Rusiei i se reproşa masacrul de la Fântâna Albă, Şoşoacă a ţinut să ceară iertare Ambasadei.

"Atâta timp cât România este stat suveran şi independent, cel puţin în Constituţie, iar eu sunt senator în Senatul României... Pe mine azi m-a intervievat Adriana Bahmuţeanu şi în calitate de senator, mi-am cerut personal în calitate de senator scuze Ambasadei Rusiei pentru jignirile aduse de anumite persoane. În rest, nu mă interesează. Dar nu ai dreptul să declanşezi un conflict diplomatic din care noi putem să ieşim terfeliţi într-un hal fără de hal. Nu avem nevoie de aşa ceva. Ce căuta mitingul care e împotriva restricţiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relaţii diplomatice şi aşa precare cu vecinii. [...] Au fost foarte mulţi oameni acolo duşi de Diplan [Pompiliu – n.r.]. [...] Acele imagini în care înjurau inacceptabil oficiali... Băi, nu se face aşa ceva. Înseamnă că suntem inculţi din punct de vedere juridic şi diplomatic. Îţi dai seama câţi oameni fără cultură juridică, politică sau diplomatică se află la conducerea statului român, de ce nu ia nimeni atitudine? Unde ne sunt diplomaţii de excepţie pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-şi ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?", s-a întrebat retoric Şoşoacă.

Mai merită amintit că Şoşoacă, politician care a încercat de-a lungul timpului să minimizeze gravitatea pandemiei, a făcut lobby la un moment dat pentru vaccinul rusesc. Mai mult, senatoarea a opinat că în Rusia şi China, ţări cunoscute pentru încălcări frecvente ale drepturilor omului, e mai multă democraţie decât în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne