Sorin Ovidiu Vîntu va ieşi din închisoare pe 1 mai

Sorin Ovidiu Vintu
Sorin Ovidiu Vintu (Epoch Times România)

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat în ziua de 1 mai, când va expira termenul de 1 an de închisoare, la care a fost condamnat pentru şantaj, informează B1 TV. Fostul mogul de presă a fost condamnat printr-o sentinţă definitivă luată de un complet de trei judecători ai Curţii de Apel Bucureşti.

În luna februarie a anului trecut, Vîntu fusese condamnat la şase luni de închisoare, dar cei trei magistraţi de la Curtea de Apel au hotărât pe data de 21 iunie 2012 majorarea pedepsei date de prima instanţă.

Judecătorii au motivat decizia prin aceea că fapta de care era acuzat de şantaj s-a produs în timp ce acţiona o altă pedeapsă, interdicţia de a părăsi ţara. Prin urmare, a fost judecată în baza noilor proceduri legale.

În 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă. În acelaşi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne