O nouă cerere de eliberare condiţionată a lui Sorin Ovidiu Vîntu, pe masa judecătoriei Sectorului 4

Sorin Ovidiu Vintu (Epoch Times România)
Ana Petrescu
06.03.2013

Judecătoria Sectorului 4 discută, miercuri noua cerere de eliberare condiţionată a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Omul de afaceri urmează să execute un an de detenţie, din cauza acuzaţiilor de şantaj asupra fostului manager al postului de televiziune Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, informează B1 TV.

Un aviz favorabil în privinţa eliberării lui Vîntu a fost dat pe 7 februarie de comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava. Este pentru a doua oară când Sorin Ovidiu Vîntu încearcă să iasă condiţionat din închisoare.

Pe 25 ianuarie, prima solicitare de eliberare a fost respinsă definitiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Vîntu contestase hotărârea Judecătoriei Sectorului 4, care respinsese cererea de eliberare condiţionată după executarea a doua treimi din pedeapsă.

Procurorul a informat atunci că Vîntu a avut peste 3.300 de discuţii la telefon, în perioada cât a stat în penitenciar, şi că nu a respectat anumite norme ale închisorii. Vîntu s-a apărat afirmând că a discutat şi la telefonul fix şi că nu ar fi putut vorbi atât de mult numai la mobil. Judecătorii au decis să nu-l elibereze înainte de ispăşirea în totalitate a pedepsei de un an la care a fost condamnat pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut lui Vîntu 33 de zile din condamnare şi a constatat că acesta poate cere eliberarea condiţionată. Atunci când s-a dat aviz pozitiv pentru eliberare s-a ţinut cont de faptul că Vîntu a publicat o carte cu conţinut ştiinţific.

În iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă să-i dea 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Din detenţia de un an dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 iunie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a executat opt luni.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată alături de Ion Ilie Cezar, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă. Cei doi, l-ar fi constrâns pe patronul Realitatea TV, în perioada martie-aprilie 2011, prin ameninţare, să le remită 200.000 de euro sau să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste în folosul de beneficii materiale, cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Ghiţă a declarat la Curtea de Apel Bucureşti, că în perioada în care lucra la Realitatea TV, Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar.

Sebastian Ghiţă a mai precizat că Sorin Ovidiu Vîntu a continuat să-l ameninţe cu diferite ocazii, inclusiv în cadrul unei întâlniri la o benzinărie, iar prezenţa omului de încredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificată şi fără niciun temei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor