Sorin Cîmpeanu a fost desemnat premier interimar

Locul lui Victor Ponta la Palatul Victoria va fi ocupat de Sorin Cîmpeanu. Urmează consultări la care şeful statului anunţă că va chema, în premieră, "ceea ce se numeşte strada"
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu (Epoch Times România)

Sorin Cîmpeanu a fost desemnat premier interimar al României, a informat joi preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni.

"Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziţia de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete", a declarat Iohannis la Cotroceni.

De asemenea, preşedintele a transmis şi un mesaj zecilor de mii de oameni care l-au dărâmat, prin protestele lor pe Ponta şi ameninţă să dărâme tot Sistemul, dacă acesta nu se reformează din temelii, pentru ca ţara să scape de corupţie:

"Am un mesaj: v-am văzut, v-am auzit, voi ţine cont de solicitările voastre. Am decis să consult, în premieră, un nou actor: societatea civilă. Voi convoca, pentru vineri după-amiază, un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte 'strada'. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile şi opţiunile", a declarat Klaus Iohannis.

Numirea actualului ministru al Educaţiei în fruntea Guvernului vine în contextul demisiei lui Victor Ponta, în urma valului de proteste ce a cuprins ţara după tragedia de la Clubul Colectiv.

Tot astăzi şeful statului are negocieri cu partidele pe tema alcătuirii noului Guvern. Joi, Iohannis are programate întâlniri cu PSD, PNL, UDMR şi minorităţi, vineri urmând să vină rândul celor din UNPR şi ALDE.