Sorana Cîrstea, declaraţii după eliminarea de la Roland Garros: "A fost o zi nu foarte grozavă din partea mea. Nu am jucat la cel mai bun nivel."

Cîrstea s-a înclinat în faţa slovenei Tamara Zidansek - jucătoarea mai slab cotată în ierarhia WTA, în optimile de finală ale circuitului parizian, duminică, scor final 7-6 (7-4), 6-1. Românca a cedat după o oră şi 26 de minute.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Getty Images)

Sorana Cîrstea (31 ani, 54 WTA) a fost eliminată, duminică, de pe tabloul principal de simplu a Grand Slam-lui de la Paris de slovena Tamara Zidansek (23 ani, 85 WTA), cu 7-6 (7-4), 6-1, în optimile de finală. O adversară mai slab cotată în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis, dar destul de în formă, şi care le eliminase anterior pe Bianca Andreescu (Canada), a şasea favorită, pe Madison Brengle (SUA) şi pe Katerina Siniakova (Cehia).

Târgovişteanca este mulţumită în mare de evoluţia ei din acest sezon de zgură, timp în care a contabilizat 12 victorii.

"A fost o zi nu foarte grozavă din partea mea. Nu am jucat la cel mai bun nivel. În primul set am avut şanse, am reuşit să am acea minge de set, de care nu am profitat. Acolo a fost un moment cheie. În tiebreak am avut câteva greşeli pe care în mod normal nu le fac. Asta m-a costat primul set. În al doilea set, ea a jucat foarte bine, dar pe un joc slab al meu. Îmi asum, nu am reuşit să joc ceea ce aveam în plan, ceea ce pregătisem. Sunt zile şi zile, e normal, nu a fost o zi prea reuşită pentru mine. Am pierdut pe mâna mea.

Am avut un sezon de zgură foarte bun, un turneu bun per total la Paris, chit că azi nu a fost cea mai reuşită zi. Am 12 victorii în acest sezon de zgură, e clar că e un sezon bun", a declarat Sorana Cirstea, potrivit Eurosport.

Cîrstea, care are un titlu la Istanbul şi o finală la Strasbourg în acest an, va primi un cec de 170.000 de euro şi 240 de puncte WTA.