Sondaj pe timp de pandemie: PMP, USR-PLUS şi Pro România se ridică surprinzător. ALDE devine irelevant

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Un nou sondaj de opinie, intitulat “Credinţă, sănătate şi politică în vremea pandemiei de COVID-19”, arată că PNL este cotat cu 31,3% din intenţia de vot pentru alegerile parlamentare, PSD cu 22,9% iar USR-PLUS cu 19,9%. O surpriză neaşteptată vine din partea PMP care se bucură în prezent de 6,7% din intenţia de vot, relatează psnews.ro.

Pro România lui Victor Ponta este cotat cu 8,8% din intenţia de vot, în timp ce UDMR 3,6% iar ALDE 2,5%.

În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru candidatul la alegerile locale, topul este următorul: PNL 34%, PSD 25,8%, USR-PLUS 16,5%, PMP 6%, Pro România 5,8%, UDMR 4,2%, ALDE 2,1%.

“PNL a pierdut peste 10 procente faţă de ce avea la începutul anului. La începutul anului PNL avea 46% în sondaje. PSD este perdant în favoarea PRO România. PNL pierde şi în favoarea PMP. Câştigătorul cel mai important este USR, care a câştigat mai mult decât dublu în această perioadă. PMP a crescut foarte mult datorită declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu. Practic, el a ridicat partidul. În perioada aceasta oamenii au avut nevoie de voci care par că stăpânesc un fenomen”, a declarat Bruno Ştefan pentru psnews.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-15 aprilie, pe un eşantion de 1.008 persoane, sub coordonarea sociologului Bruno Ştefan, a lui Eugen Galitu şi Călin Roşu. Finanţat de Asociaţia Tinerilor Împreună – IUSTUM, studiul are la bază interviuri realizate în 116 localităţi urbane şi rurale din toate judeţele ţării.