Sofia Goggia a câştigat SuperG din St. Moritz

Italianca câştigă primul supergigant al sezonului, cea de-a 23-a sa victorie în Cupa Mondială.
Schioarea italiancă Sofia Goggia. (Clive Rose / Getty Images)
Mioara Stoica
09.12.2023

Sofia Goggia a câştigat Supergigantul Cupei Mondiale de schi alpin de la Saint Moritz (Elveţia), primul din acest sezon, după şapte probe tehnice.

Goggia, care nu mai câştigase o probă Supergigant din 19 decembrie 2021, a înregistrat un timp de 1:16,63. Austriaca Cornelia Hueter s-a clasat pe locul al doilea (1:17,58). Elveţianca Lara Guţ-Behrami a fost a treia (1:17,65), în timp ce Mikaela Shiffrin a terminat a patra (1:17,71).

"Sunt un pic surprinsă. Să cobori printre primii la St. Moritz nu este niciodată uşor şi nu ai multe referinţe. Când am văzut că eram în faţă cu 95 de sutimi, mi-am spus: 'Nu cred că va dura'", a declarat Goggia, care a ajuns la 23 de victorii în Cupa Mondială, la fel ca şi compatrioata Federica Brignone, pentru a le egala din nou pe cele două italience cu cele mai multe victorii în aceasta competiţie.

"Cred că a fost complicat, aşa cum este fiecare super G aici, la St. Moritz, dar am forţat în punctele în care puteam câştiga viteză", a analizat Goggia.

Austriaca Nina Ortlieb, care s-a accidentat la picior în drum spre zona de start, nu a luat startul: a fost transportată cu elicopterul la spital pentru verificări.

În clasamentul Cupei Mondiale conduce Shiffrin, cu 520 de puncte, urmată de slovaca Petra Vlhova, cu 391, elveţianca Gut-Behrami, cu 385, şi Brignone, cu 365. Sâmbătă 9 decembrie, la ora locală 10.30, va începe prima coborâre a sezonului, cu Goggia mare favorită, informează agenţia AGI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor