VIDEO. Aviz amatorilor. Bărbat care s-a "dat" cu ATV-ul pe pârtia de schi, sancţionat de jandarmi. Amendă usturătoare

ATV-ist pe partia de schi (captura video)
Loredana Diacu
10.02.2023

Un teribilist care a simţit nevoia să intre cu ATV-ul pe pârtia de schi Cocoşul, din Predeal, a primit o amendă astfel încât să nu mai uite niciodată escapada lui pe patru roţi.

Mai exact, bărbatul care mergea cu ATV-ul pe pârtie punându-i în pericol pe schiori a primit 2000 de lei amendă.

"Bărbat surprins cu ATV pe pârtia Cocoşul din Predeal, sancţionat de jandarmi!

Aflată în serviciu de patrulare în zona pârtiilor Cocoşul şi Subteleferic din Predeal, patrula de jandarmi a surprins în această după-amiază un bărbat care se deplasa cu un ATV chiar pe pârtia de schi, punând astfel în pericol siguranţa şi integritatea schiorilor.

Jandarmii s-au deplasat de urgenţă şi i-au solicitat acestuia să parcheze vehiculul la marginea pârtiei, pentru a-i proteja pe schiori şi i s-a cerut o explicaţie privind motivul pentru care se deplasa cu atâta nonşalanţă chiar pe pârtie, în condiţiile în care la momentul acela se aflau multe persoane la schi. Nu mică le-a fost mirarea jandarmilor să descopere că acestuia i se părea ceva foarte normal să se deplaseze pe acolo, simţindu-se probabil mai în siguranţă decât într-o zonă neamenajată.

Având în vedere starea de fapt, jandarmii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei în conformitate cu prevederile HG 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Să fie inconştienţă, să fie ignoranţă, să fie necunoaşterea legii în acest caz, nu putem aprecia noi, dar ce putem afirma cu tărie, este faptul că nu manifestăm toleranţă pentru astfel de gesturi.

Reamintim turiştilor că accesul sau circulaţia pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul este interzisă!", transmite Jandarmeria Braşov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor