Socialiştii cer declararea lui Traian Băsescu persona-non grata pe teritoriul R.Moldova

Unirea R. Moldova cu România dar şi integrarea europeană a ţării prin uşa din spate ar fi planul de bază al autorităţilor de la Chişinău, afirmă Partidul Socialiştilor.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), potrivit unei declaraţii solicită autorităţilor de la Chişinău declararea ex-preşedintelui României, Traian Băsescu, care în opinia lor ar interveni în treburile interne ale unei ţări suverane, persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova.

PSRM se declară a fi împotriva eliminării sintagmei "limba moldovenească" din Constituţia Republicii Moldova deoarece consideră că această iniţiativă, susţinută şi de PLDM şi PL, „este o renaştere a 'Alianţei pentru Integrare Europeană', într-un nou format. Anume pentru reconstituirea acestei coaliţii anti-populare şi anti-statale a îndemnat ex-preşedintele României, Traian Băsescu, care nu-şi ascunde convingerile unioniste.”

În opinia socialiştilor, scopul final al acestei iniţiative ar fi lichidarea Moldovei în anul 2018. ”Deşi a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar şi în viitorul îndepărtat, proiectul de unificare cu România, care prevede “eurointegrarea prin uşa din spate”, a devenit planul de bază al grupului de la guvernare.”

În concluzie, socialiştii notează că se vor opune iniţiativei de eliminare a denumirii “limba moldovenească” din Constituţie, folosind în acest scop toate mijloacele legale – de la tribuna parlamentară până la protestele la nivel naţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe