Situaţie dramatică în Deva. Medici cu simptome de Covid-19 muncesc de duminică încontinuu, îşi fac perfuzii unii altora

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Medicul ATI-st Roxana Betea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva afirmă că medicii şi asistenţii sunt în spital de duminică şi aproape toţi prezintă simptome de Covid-19.

Doctoriţa Betea a declarat, pentru Mediafax, că are febră, dureri în gât şi frisoane. În aceeaşi situaţie se află şi alte cadre medicale, astfel că au ajuns să îşi pună perfuzii unii altora.

Totodată, medicul declară că sunt foarte puţine cadre medicale, nu au măşti ci doar combinezoane.

Roxana Betea afirmă că tot personalul medical munceşte de duminică practic fără încetare dar avertizează că nu se poate ca acelaşi medic, după 48 sau 60 ore de muncă, să continue să vadă pacienţii, pentru că se intră la malpraxis.

„Fizic nu poţi face asta”, spune medicul ATI-st de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

În acest condiţii, medicii au cerut să poată lucra în ture, dar nu doar că nu au primit soluţii, au fost şi ameninţaţi cu dosar penal dacă părăsesc unitatea spitalicească.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură