Siguranţa demnitarilor de ieri şi de azi, urgenţă naţională

Actualii şi foştii demnitari, precum foştii preşedinţi de partide pot fi protejaţi de SPP, în baza unei Ordonanţe de Urgenţă.
SPP-işti pe motociclete
SPP-işti pe motociclete (Epoch Times România)
Ana Ion
14.10.2015

În timp ce parlamentarii se îngrijesc de salarii şi pensii speciale pentru demnitari, pe de altă parte, Guvernul se gândeşte la siguranţa acestora. Potrivit Hotnews.ro, Cabinetul Ponta a adoptat miercuri un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede, printre altele, ca vestitul SPP va putea asigura protecţie şi în cazul unor demnitari şi foşti demnitari, inclusiv preşedinţi ai partidelor parlamentare, la cererea acestora şi cu aprobarea CSAT.

Astfel, dacă un fost ministru sau un lider de partid va dori, va putea beneficia de protecţia SPP. Nu este clar care este urgenţa ca SPP să se ocupe de protecţia unor demnitari, arată sursa citată.

În prezent, de protecţia SPP pot beneficia doar anumiţi foşti demnitari. Foştii preşedinţi beneficiază de protecţie pe toată durata vieţii, foştii premieri de doi ani, iar foştii preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului timp de un an. SPP poate asigura protecţie şi altor demnitari decât cei stabiliţi prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării doar contra cost şi cu aprobarea CSAT.

Tot legat de SPP, ordonanţa de urgenţă mai prevede că această instituţie va putea, cu aprobarea CSAT, să iniţieze, organizeze şi să desfăşoare activităţi de cooperare, instruire şi pregătire cu organisme şi instituţii din străinătate şi va putea participa la activităţi de cercetare finanţate şi cofinanţate de Comisia Europeană, în cadrul unor consorţii cu participare internaţională sau ca unic aplicant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor