Serviciile secrete sârbe au descoperit o conspiraţie a mafiei împotriva primilor oameni în stat

Tomislav Nikolic.
Tomislav Nikolic. (ANDREJ ISAKOVIC / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
15.02.2013

Ministerul de Interne al Serbiei şi serviciile secrete au descoperit o conspiraţie a mafiei locale, care ar pune la cale 'aranjarea unui accident' al unui avion guvernamental. În pofida avertismentelor, miniştrii au decis să nu sisteze zborurile, relatează vineri Radio Slobodna Evropa.

'Anumite grupuri criminale', potrivit serviciilor secrete, încearcă să 'aranjeze un accident aviatic', în momentul în care la bord s-ar afla fie preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolic, fie premierul Ivica Dacic, care este şi ministru de interne, fie vicepremierul Alexander Vucic.

Interlopii ar încerca să 'aranjeze' o defecţiune la bordul aparatului de zbor prin intermediul unor persoane care au acces la deservirea avioanelor în timpul zborurilor externe.

În plus, aşa cum menţionează Ministerul sârb de Interne, dacă s-ar produce un accident va fi dificil de identificat cauzele, mai ales că cele două aeronave guvernamentale au un grad avansat de uzură şi s-au defectat de mai multe ori în ultimul timp.

Toate 'potenţialele victime' au fost avertizate în privinţa complotului, scrie Reuters. Dar, se pare că aceasta nu i-a prea impresionat pe primii oameni în stat. Astfel, premierul Ivica Dacic, care a fost avertizat în timp ce se afla la Dublin, a revenit joi seara la bordul avionului oficial la Belgrad.

Guvernul Serbiei dispune de două aeronave - Falcon 50, aflat în serviciu de 32 de ani, şi un Learjet 31A fabricat în 1991. În prezent, pentru zborurile oficiale este întrebuinţat în special Falcon 50.

În ultimii ani, la ambele aeronave s-au înregistrat în mod repetat defecţiuni majore sau minore, care au condus uneori amânarea unor vizite externe ale liderilor sârbi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor