Sergiu Litvinenco: Ipocrizia guvernării nu are limite. Se laudă cu majorări de 7 lei

Minimul de existenţă în Republica Moldova constituie în medie în jur de 1800 lei, iar guvernarea de la Chişinău se laudă în an electoral că a majorat alocaţiilor sociale pentru mai multe categorii de cetăţeni cu circa 7-100 lei.
Dan Perciun şi Sergiu Litvinenco, membri PAS
Dan Perciun şi Sergiu Litvinenco, membri PAS (Captură Foto)

Partidul Acţiune şi Solidaritate a vorbit miercuri, 14 februarie, despre recenta „majorare” a alocaţiilor sociale implementată de guvernarea de la Chişinău, pentru mai multe categorii de cetăţeni. Conform estimărilor, de majorarea alocaţiilor urmează „să beneficieze” circa 78 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Potrivit membrului Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, după ce săptămânile trecute, Guvernul a informat opinia publică despre majorarea alocaţiilor sociale pentru mai multe categorii de cetăţeni, informaţia a fost preluată de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ulterior urmând şi un spot video rulat prin toate mijloacele de informare în masă.

Ştiind că această guvernare, de regulă, spune una şi face alta, ne-am gândit să facem şi noi nişte analize cu privire la esenţa acestei decizii a Guvernului. Dincolo de declaraţiile triumfaliste ale guvernării şi procentul legat de majorarea acestor alocaţii, am vrut să vedem concret cât vor număra aceste alocaţii în bani”, a declarat Litvinenco în cadrul unei conferinţe de presă.

Din păcate, PAS a constatat un tablou destul de sumbru, cea mai mare majorare operată de către guvernare fiind de 100 lei (circa 5 euro, n.r.), de la 502 la 603 lei, de care urmează să beneficieze circa 12 mii de peroane. Cea mai mică majorare care este implementată în urma acestei decizii a Guvernului este de 7 lei (0,35 euro, n.r), de la 142 la 149 lei, de care urmează să beneficieze circa 7000 de persoane. Ale 7000 persoane urmează să beneficieze de o majorare de circa 18 lei (0,9 euro n.r.), de la 178 la 196 lei.

În încercarea de a vedea în ce măsură aceste majorări acoperă minimul de existenţă, PAS a constatat un tablou şi mai sumbru, întrucât minimul de existenţă în Republica Moldova constituie în mediu în jur de 1800 lei (90 euro n.r.).

Ipocrizia acestei guvernări nu are limite. Nu înţeleg cum poţi să te lauzi cu realizări foarte mari, în condiţiile în care alocaţiile majorate nu acoperă nici 35 la sută din minimul de existenţă. Nu m-ar mira dacă cheltuielile de promovare a spotului publicitar au fost mai mari decât majorările în sine”, a conchis Sergiu Litvinenco.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe