Şerban Nicolae: Procurorul general are un venit cam de cinci ori cât un parlamentar

Social-democratul Şerban Nicolae se plânge că foarte multă lume spune că parlamentarii câştigă prea mult, însă prea puţini se întreabă cât câştigă procurorul general. Cât despre cei nemulţumiţi de salariile pe care le iau la stat, Nicolae îi invită să îşi caute job la privat.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PSD Şerban Nicolae s-a declarat nemulţumit că lumea critică salariile parlamentarilor însă nu se uită cât câştigă procurorul general al României, care ar avea un salariu cam de 5 ori cât un ales al neamului.

"Avem, uitaţi, am zis de procurorul general care are un venit cam de cinci ori cât un parlamentar. Nu-mi dau seama dacă munceşte de cinci ori mai mult sau are o importanţă de cinci ori mai mare sau un procuror general al României face cât cinci parlamentari, dar foarte puţină lume e interesată de cât câştigă procurorul general, dar foarte multă lume spune că parlamentarii câştigă prea mult", s-a plâns Şerban Nicolae, citat de Mediafax.

Nicolae, a cărei alocuţiune a vizat legea salarizării unitare şi nemulţumirile legate de aceasta, i-a invitat pe cei cărora nu le convin salariile să-şi caute de muncă în privat.

"Dacă există funcţionari nemulţumiţi sau demnitari nemulţumiţi au libertatea de a alege calea activităţii private. Sunt convins că sunt persoane cu o competenţă deosebită care fac faţă tuturor rigorilor economiei de piaţă, au şi performanţă, şi calitate, şi competitivitate. Nu cred că vor fi obligaţi, ţinuţi cu lanţurile de un salariu nejustificat de mic în sistemul bugetar", a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae.

Reamintim că, după publicarea proiectului legii salarizării unitare, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică au criticat proiectul, susţinând că acesta aduce majorări semnificative doar pentru aleşi şi primari, nu şi pentru funcţionarii de rang mediu. De asemenea, Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a cerut demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne