Firea le face o ofertă italienilor pentru parcul 'Nicolae Iorga'

Cum Ambasada Italiei din Capitală se pregăteşte să scoată la licitaţie un teren aflat în proprietatea sa de aproape 3000 de metri pătraţi, folosit în prezent drept parc public, primăriţa Gabriela Firea a decis să le facă o ofertă italienilor.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Primăria Capitalei va propune Ambasadei Italiei un schimb de terenuri pentru a salva cei 3.000 de metri pătraţi din Parcul Nicolae Iorga, scoşi la licitaţie de statul italian, a declarat marţi, la începutul şedinţei de Consiliu General, Gabriela Firea, relatează hotnews.ro.

Primarul general a explicat că parcul are circa 9.000 mp, dintre care 3.000 mp aparţin statului italian, iar restul municipalităţii.

"Am aflat căutând în arhivă că în 2012 Ambasada Italiei a solicitat Primăriei Capitalei un schimb de terenuri dorind să renunţe la această suprafaţă de 3.000 mp, să rămână parc public. La schimb a solicitat o suprafaţă în zona de nord a capitalei, unde acum se află o reşedinţă particulară. Propun să facem un schimb de terenuri, ceea ce s-a solicitat în 2012.

Dacă nu se va reuşi, ulterior vom intra în negociere pentru recuperare. Trebuie să avem grijă şi de bugetul Capitalei. Prioritar ar fi să oferim un teren la schimb, să vedem dacă vor accepta o altă suprafaţă de teren decât cea din zona de nord, care este ocupată. Sperăm să salvăm şi acest parc aşa cum dorim să salvăm cât mai multe parcuri din Capitală, care au fost retrocedate", a afirmat Gabriela Firea.

Ambasada Italiei la Bucureşti a anunţat, potrivit unui comunicat de presă, scoaterea la licitaţie, în perioada 10 aprilie - 15 mai, a şase imobile aflate în proprietatea statului italian, printre care şi un teren din Calea Victoriei, folosit drept parc public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne