Şerban Brădişteanu, medicul care a tegiversat încarcerarea lui Năstase, scapă fără închisoare

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)

Medicul Şerban Brădişteanu a primit un an de închisoare cu suspendare, pentru sprijinirea fostului premier Adrian Năstase. Decizia a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă, informează Realitatea TV.

Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi medic a numeroase "VIP-uri" - precum Adrian Năstase, pe care l-a îngrijit după presupusa sa tentativă de suicid prin împuşcare, a lui Cristi Borcea etc. - a fost trimis în judecată în 2012.

Procurorii DNA au arătat că Brădişteanu, folosindu-se de prerogativele sale de medic specialist în chirurgie cardiovasculară şi-a asumat ilegal internarea lui Adrian Năstase pe secţia sa şi a făcut tot ce a ţinut de el pentru a tergiversa arestarea fostului premier, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Brădişteanu l-a internat pe Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în acea secţie, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de un medic dintr-o altă secţie.

Doctorul Brădişteanu a mai fost acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase poate fi încarcerat. Faptele medicului Şerban Brădişteanu au dus la prelungirea internării în spital şi la amânarea cu şase zile a momentului transferării lui Adrian Năstase la o unitate de detenţie.

Unul din avocaţii lui Şerban Brădişteanu în acest proces a fost Ana Diculescu Şova, mama vitregă a fostului ministru al Transporturilor, Dan Şova.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.