Senator american cere "restricţii la exportul de tehnologie ADN către China comunistă"

ADN
ADN (Epoch Times)

Senatorul Rand Paul a cerut restricţionarea exportului de tehnologie ADN către China, în acelaşi mod în care este restricţionată tehnologia nucleară către regimul comunist de la Beijing.

În cadrul unei intervenţii la Fox News, Paul a explicat intenţiile audierii sale în Comisia pentru Sănătate a Senatului, şi anume de a determina dacă laboratorul din Wuhan studia câştigul de funcţii (gain-of-function - în engleză).

"Înainte de a afla dacă virusul a venit dintr-un laborator, trebuie să explorăm dacă se făceau cercetări pentru câştigul de funcţii [un eufemism pentru programele care încearcă să facă virusurile mai letale - n.n.]", a spus Paul.

Senatorul a continuat: "Luau viruşi, îi amestecau cu viruşi necunoscuţi şi creau viruşi mai letali sau viruşi care erau mai infecţioşi sau mai transmisibili. Eu spun fără îndoială că făceau acest lucru. Anthony Fauci spune că nu o făceau".

"Mâine vom avea prima audiere privind câştigul de funcţii, prima explorare a acestui subiect în ultimii doi ani. Un milion de americani au murit şi nu am avut nici măcar o singură audiere. Vom avea prima audiere şi voi întreba trei oameni de ştiinţă, oameni de ştiinţă foarte apreciaţi, oameni de ştiinţă cu sute de lucrări evaluate de colegi, redactori de reviste. Acesta este un grup de elită de oameni de ştiinţă", a mai precizat Rand.

"Îi voi întreba dacă în Wuhan a fost vorba de desfăşurarea de cercetări de tip gain-of-function. Asta nu dovedeşte că [virusul] a provenit dintr-un laborator, dar dovedeşte că acolo se desfăşurau cercetări periculoase şi că ar fi putut proveni dintr-un laborator. Întrebarea mea este dacă, deşi nu ştim cu certitudine, să spunem că 50/50, există totuşi o mare probabilitate să provină dintr-un laborator. În acel moment, nu am vrea să ne asigurăm că îl controlăm?", a insistat senatorul.

El a mai explicat: "Avem restricţii privind exportul de tehnologie nucleară. N-ar trebui să avem restricţii şi la exportul de tehnologie ADN către China comunistă? Eu cred că da."

După cum am subliniat la începutul acestei săptămâni, Anthony Fauci se plânge că americanii refuză să "adere" la restricţiile COVID, afirmând în acelaşi timp că toată lumea ar trebui să poarte ÎNCĂ măşti în interior.

Săptămâna trecută, Fauci i-a spus lui Paul Rand, în stilul lui caracteristic, că poate "merge mai departe" şi să investigheze "cât vrea".

"Dacă au de gând să mă investigheze, aş vrea să întreb «să mă investigheze pentru ce?»", a spus Fauci, adăugând: "Pentru că le-am spus oamenilor să se vaccineze? Pentru că le-am spus oamenilor să poarte o mască? Pentru că le-am spus oamenilor să respecte bunul simţ, bunele practici de sănătate publică?".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură