Şeful UE: Ridicarea vizelor pentru turci tot mai aproape

Preşedintele Consiliului European a anunţat că blocul se apropie tot mai mult de momentul în care va suspenda vizele pentru turcii care doresc să călătorească în spaţiul Schengen al UE.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. (Captură Foto)
Andrei Popescu
13.06.2016

Uniunea Europeană se apropie de punctul în care va acorda cetăţenilor turci dreptul de a călători fără vize în spaţiul Schengen, dar discuţiile vor continua probabil cel puţin până în luna octombrie, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, într-un interviu acordat ziarului german Bild, ce a fost publicat luni.

Întrebat când li se vor ridica turcilor regimul pentru vize de călătorie, Tusk a declarat că acest lucru se va întâmpla doar după ce Ankara îşi va îndeplini toate condiţiile, fără nicio excepţie.

El a adăugat: “Negocierile vor dura cu siguranţă cel puţin până în luna octombrie, dar ne apropiem tot mai mult.”

Acordul privind ridicarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii turci în schimbul reducerii fluxului de migranţi ilegali ce se îndreaptă spre UE a fost întârziat de o neînţelegere cu privire la legile antitero turceşti, pe care unele state din Europa le consideră ca fiind prea restrictive. Turcia susţine că are nevoie de acele legi pentru a lupta împotriva multiplelor sale ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Săptămâna trecută Ankara a declarat că se aşteaptă la un rezultat pozitiv în zilele următoare în ceea ce priveşte discuţiile cu Uniunea Europeană privind suspendarea vizelor pentru turcii care doresc să călătorească în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor