Şeful UDMR: Ungaria oferă României 50 de locuri în secţiile ATI, în două spitale lângă graniţă, pentru bolnavii Covid

(rohealthreview.ro)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat miercuri că Ungaria a oferit ajutor României pentru a mai slăbi presiunea pusă pe sistemul de sănătate la nivel naţional.

Concret, pe lângă medicamentele necesare tratării infecţiei cu coronavirus, Ungaria oferă României 50 de locuri în secţiile de Terapie Intensivă din cadrul a două spitale apropiate de graniţă, la Debrecen şi Szeged, pentru bolnavii Covid.

"Presiunea asupra sistemului de sănătate creşte de la o zi la alta în toată ţara, prin urmare Ungaria ne-a oferit ajutor în gestionarea crizei.

Ne-am consultat de mai multe ori în ultima perioadă cu ministrul ungar al afacerilor externe Szijjarto Peter despre sprijinul pe care îl poate acorda Ungaria României în lupta cu pandemia, astfel că, pe lângă medicamentele necesare tratării infecţiei cu coronavirus, Ungaria ne oferă acum 50 de locuri în secţiile de Terapie Intensivă din cadrul a două spitale apropiate de graniţă, la Debrecen şi Szeged, pentru bolnavii Covid.

Sarcina noastră cea mai importantă este să salvăm vieţi omeneşti! Însă dacă nu reuşim să facem faţă singuri unei situaţii dramatice cum este cea de acum, trebuie să cerem ajutor acolo unde ştim sigur că vom găsi înţelegere şi solidaritate. Ungaria a dovedit, din nou, că este un partener de încredere şi îi mulţumim pentru sprijin", a precizat liderul UDMR, într-o postare publicată pe Facebook.