Şeful SRI: „Structuri extremiste, eco-anarhiste” au vrut să deturneze protestele privind Roşia Montană

George Maior, directorul SRI a fost audiat la Comisia SRI din Parlamentul României în legătură cu Proiectul Roşia Montană (Epoch Times România)
Epoch Times România
30.09.2013

Şeful SRI George Maior a declarat luni, după audierea la Comisia Specială pentru Roşia Montană, că proiectul de la Roşia Montană este o problemă de securitate naţională şi a precizat că Serviciul Român de Informaţii (SRI) a avut grijă ca unele "structuri anarhiste" să nu deturneze protestele din stradă pe această temă.

Maior a informat că SRI a transmis, în perioada 1999 - 2013, circa 500 de informări privind acest subiect factorilor decizionali centrali şi locali, dar a subliniat că SRI nu se poate pronunţa asupra oportunităţii implementării proiectului.

"Responsabilitatea SRI este să sprijine cu informaţii actul decizional", a declarat George Maior.

"SRI a acordat atenţie acţiunilor interesate, menite să influenţeze actul decizional precum şi tentativelor unor structuri extremiste, eco anarhiste, de a deturna mişcările protestatare legitime", a declarat şeful SRI.

Din perspectiva SRI, Roşia Montană constituie o problemă de securitate naţională având în vedere complexitatea şi implicaţiile majore ale proiectului.

"SRI şi-a făcut datoria şi în acest caz, în conformitate cu atribuţiile legale, să protejeze interesele naţionale. Proiectul de la Roşia Montană s-a aflat permanent în atenţia Serviciului, primele informări fiind trimise încă din anul 1999. Prin complexitatea şi implicaţiile majore, din punct de vedere economic şi social, de mediu şi patrimoniu, proiectul Roşia Montană constituie din perspectiva SRI o problemă de securitate naţională", a explicat George Maior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor