Şeful Poliţiei Române şochează: Şoferul maşinii anti-PSD a intrat legal în ţară, dar... imoral

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a recunoscut până la urmă că şoferul cu numere anti-PSD a intrat legal în ţară.
Ioan Buda
Ioan Buda (cotidianul.ro)

Dacă în urmă cu o zi nu reuşea să explice cum stă treaba cu Convenţia ONU din 1968 în virtutea căreia i s-a deschis dosar penal şoferului cu plăcuţele de înmatriculare "M__E PSD" personalizate în Suedia, astăzi, şeful Poliţiei Române, Ioan Buda a recunoscut că cetăţeanul a intrat legal în ţară. Cu alte cuvinte, a fost "executat" în mod gratuit.

"La intrarea în ţară a intrat legal, din punct de vedere al plăcuţelor de înmatriculare. Din punctul meu de vedere ilegal, imoral, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuţele de înmatriculare, vulgară. Poseda documente de călătorie, poseda documentele pentru mijlocul de transport şi a intrat în ţară legal. După intrarea în ţară, la două, trei zile, în spaţiul public a ajuns această problemă: că există un autoturism care circulă în România cu plăcuţe de înmatriculare cu acea sintagmă murdară. Noi am luat măsuri de a-l identifica şi am discutat pe canalele noastre de comunicare poliţienească", a declarat Ioan Buda.

Practic, Poliţia Română - prin diverşii săi reprezentanţi - a dezinformat flagrant opinia publică în legătură cu respectiva Convenţie ONU în baza căreia i s-a deschis dosar şoferului.

Reamintim că poliţia şi-a justificat decizia de a-l sancţiona pe cetăţean invocând o Convenţie ONU din 1968, care stipula la momentul ratificării de către România (1980), că numerele de înmatriculare trebuie să aibă în componenţă neapărat şi cifre. Şi, cum numărul era format doar din litere, poliţiştii s-au gândit să deschidă dosar penal. Problema este că această convenţie a fost modificată în 2016, iar modificarea permite ca numerele de înmatriculare să poată fi formate şi doar din litere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne