Şeful ASF, investigat de ANI

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, este investigat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI)
Mişu Negriţoiu
Mişu Negriţoiu (Ioana Florea)
Loredana Diacu
23.11.2015

Investigaţiile ANI vizează o posibilă situaţie de incompatibilitate şi furnizarea de informaţii incorecte în ceea ce priveşte averea sa. Potrivit unor surse oficiale care au dorit să-şi păstreze anonimatul, dosarul lui Negriţoiu vizează funcţiile de administrator pe care acesta le-a ocupat în patru companii private, precum şi veniturile pe care le-ar fi obţinut în acea perioadă, relatează romanialibera.ro.

Sursa citată reaminteşte că informaţii despre o presupusă situaţie de incompatibilitate în care s-ar afla şeful ASF au fost prezentate la începutul acestei veri de mai multe publicaţii şi televiziuni, printre care şi B1TV şi Jurnaliştii.ro.

Potrivit acestora, preşedintele ASF figura în luna iunie a acestui an la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) ca administrator la patru firme din Buzău, acestea făcând parte dintr-un grup foarte mare de companii din industria reciclării, în acţionariatul şi conducerea cărora găsim numeroşi cetăţeni străini.

Firmele la care Mişu Negriţoiu încă figura ca administrator în luna iunie, deşi aceste funcţii erau incompatibile cu cea de preşedinte al ASF, sunt: ­Greentech SA (recuperarea materialelor reciclabile sortate), Green­weee SA (demontarea maşi­nilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor), Greenlamp Reciclare SA (tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase), Greenfiber Internaţional SA (fabricarea firelor sintetice şi artificiale).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor