Şeful apelor minerale, adus de PNL în Parlament deşi are dosar penal

Alin Udrişte (Facebook)
Ana Ion
02.10.2024

Alin Udrişte, vicepreşedinte PNL Mehedinţi şi director general la Societatea Naţională a Apelor Minerale SA, este cea mai nouă "achiziţie" PNL în Camera Deputaţilor. Liberalul a fost validat în locul fostului ministru Virgil Popescu, ales europarlamentar începând din această vară, scrie Fanatik.

El a depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor la data de 2 septembrie 2024 deşi, la data validării, Alin Udrişte avea un dosar penal pentru conducere fără permis şi fusese deja trimis în judecată.

La doar trei zile după ce a fost validat, Alin Udrişte le-a spus judecătorilor că nu mai sunt în măsură să soluţioneze dosarul lui, pentru că acum are un alt statut. S-a întâmplat la data de 5 septembrie 2024, la judecătoria Caransebeş.

"După expunerea referatului cauzei de către grefier, verificarea actelor şi lucrărilor de la dosar, instanţa constată depus la dosar un înscris prin care inculpatul invocă necompetenţa materială a Judecătoriei Caransebeş, întrucât inculpatul are calitatea de deputat în Parlamentul României şi declinarea prezentei cauze în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Cererea i-a luat prin surprindere pe judecători, care nu l-au crezut pe Udrişte că este parlamentar. Aşa că i-au cerut dovezi suplimentare: ”Având în vedere că la dosarul cauzei nu există dovezi privind calitatea de deputat al inculpatului, va pune în vedere reprezentantului inculpatului să facă dovada calităţii de deputat al inculpatului în Parlamentul României”, se mai arată în încheierea de şedinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor