Şefa PNL: Bătălia pentru Capitală se dă în doi. Aş vrea chiar să spulber varianta unei alianţe cu Băsescu

Când vine vorba de alianţe electorale, liberalii nu vor să aibă de-a face nici cu PSD nici cu partidul lui Traian Băsescu.
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
08.03.2016

Prezentă luni seară în platou la Realitatea Tv, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a subliniat că partidul pe care îl reprezintă a luat o decizie la nivel central de a nu face alianţe electorale cu social democraţii sau cu preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu.

"Nu neg că avem nevoie de fiecare vot care ar putea să fie direcţionat la un moment dat sau altul către alţi candidaţi. Fiecare partid are dreptul să-şi susţină candidatul, dar în acelaşi timp se poate gândi că votul acela se duce în defavoarea dreptei. (...) Vreau să fiu foarte directă şi să vă spun că PNL are o decizie în forurile de conducere.

Nu vom face nicio alianţă preelectorală sau postelectorală nici cu Traian Băsescu, nici cu PSD. Nu s-a pus şi nu se va pune în discuţie acest aspect. Aş vrea chiar să spulber varianta unei alianţe cu Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Eu mă adresez nu în principal liderilor de partid, apelul meu este în principal făcut electoratului acestor partide", a declarat Alina Gorghiu, la Realitatea TV.

Şefa liberalilor a afirmat că cine nu va vota la alegerile locale candidaţii PNL va favoriza câştigarea Capitalei şi a sectoarelor de către PSD.

"Aş vrea să vă spun că cine nu va vota în alegerile locale candidaţii PNL va favoriza câştigarea Capitalei şi a sectoarelor de către PSD. Nu e o bătălie în foarte mulţi, e o bătălie în doi. Această Capitală, care merită mult mai multe decât are în acest moment, de aproape opt ani de zile e sub administraţie PSD (...)

Am auzit discuţii azi, ieri cum că ne adresăm unui candidat sau altuia. Nu, ne adresăm electoratului celorlalte partide de pe dreapta pentru că e important să înţeleagă (...) de ce ar trebui să-şi concentreze votul pe candidatul PNL la Primăria generală. ", a adăugat Alina Gorghiu.

Cât despre social-democraţi, co-preşedintele PNL a precizat că aceştia nu ştiu să fie parteneri în niciun fel de alianţă. "Cam toţi care am făcut alianţe, la un moment dat, cu dânşii am constatat că nu sunt parteneri serioşi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor