Şef de Poliţie Locală, găsit cu alcoolemie uriaşă după un accident rutier. A intrat în comă alcoolică

Daniel Ilcu
Daniel Ilcu (Adevarul)

Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, face obiectul unui dosar penal şi a unei cercetări disciplinare după ce a fost implicat într-un accident rutier iar ulterior s-a dovedit că avea o alcoolemie uriaşă. De altfel, potrivit unor surse citate de Adevărul, Ilcu - găsit inconştient în maşina instituţiei - a şi intrat în comă alcoolică în noaptea în care a ajuns la spital.

Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, nu a mai revenit la serviciu din data de 18 decembrie, la o zi după ce a fost găsit inconştient, în maşina instituţiei, pe o stradă din oraş. Surse judiciare au declarat că alcoolemia din sânge a lui Ilcu era de 5,6 la mie, o alcoolemie aproape echivalentă cu decesul. A fost determinată după prelevarea probelor biologice, deoarece acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest în momentul în care a fost găsit.

Ilcu a fost dus la spital şi a intrat în comă alcoolică iar medicii s-ar fi luptat să îi salveze viaţa.

În timp ce şeful Poliţiei Locale Alba Iulia a rămas internat în spital, la parchet a fost deschis in rem un dosar pentru vătămare corporală din culpă. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia ai cărei reprezentanţi au solicitat IPJ Alba să transmită toate documentele pentru efectuarea cercetărilor exclusiv de către procuror.

Autorităţile nu au oferit aproape deloc informaţii despre incidentul în care a fost implicat şeful Poliţiei Locale. Ancheta este una dificilă, din cauza faptului că Daniel Ilcu nu ar fost văzut în timp ce conducea autoturismul, iar singurii martori sunt persoanele care l-au găsit pe acesta în maşină.

Daniel Ilcu este şeful Poliţiei Locale Alba Iulia din iunie 2018. Ilcu este pensionar din Poliţie, unde a lucrat la o structură de securitate.