Sediul unui partid important, scos la mezat

Sediul PNL din centrul Capitalei, mai exact sediul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, a fost scos la licitaţie de executori.
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL (Epoch Times România)

Sediul de 1.300 mp deţinut de liberali pe bulevardul Nicolae Bălcescu a fost scos la vânzare din cauza datoriilor partidului, relatează puterea.ro. Cum licitaţia a ajuns deja la a doua strigare, preţul cerut pentru imobil a fost mai mic şi va continua să descrească dacă imobilul nu îşi va găsi cumpărător.

Sediul din sectorul 1, din apropierea kilometrului zero al Capitalei, este executat din cauza unor datorii neachitate ale partidului, din timpul campaniilor electorale la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Prima licitaţie a avut loc în luna februarie, iar a doua a fost organizată în urmă cu două zile, arată sursa citată. Preţul a pornit de la 2,4 milioane de lei, a scăzut la 1,8 milioane de lei iar la a treia licitaţie va fi de 1,2 milioane de lei.

Sediul PNL sector 1 are o suprafaţă de 1.300 de metri pătraţi şi patru etaje.

Reamintim că potrivit unei analize a Institutului de Politici Publice, ultimele alegeri locale şi parlamentare au lăsat PSD, PNL, PDL cu datorii de peste 54 de milioane de lei şi cu un volum al cheltuielilor mult mai mare decât veniturile declarate.

Situaţiile financiare ale PSD, PNL şi fostului PDL arată că, din anul 2012 şi până în prezent, bilanţul anual al nici unuia dintre partidele parlamentare nu s-a încheiat cu datorii mai mici de 10 milioane de lei. Astfel, PSD are, conform Ministerului de Finanţe, datorii de peste 25 de milioane de lei, iar Partidul Naţional Liberal o sumă similară - 15 milioane ale partidului şi zece milioane ale fostului PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne