Revolta partidelor noi. "Clasa politică învechită în rele a făcut un joc politic murdar în Capitală"

Clasa politică veche, care ne-a stăpânit destinele 26 de ani de zile, a reuşit în Bucureşti performanţa să arunce în derizoriu alegerile locale din 5 iunie, a transmis organizaţia din Capitală a partidului M10.
Sectii de votare
Sectii de votare (youtube.com)

M10 Bucureşti, 200 pentru Bucureşti, Noua Republică, Platforma de Acţiune Civică a Tinerilor (PACT) şi Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR) au ales să depună în Bucureşti candidaturile cu doar 3 semnături, numărul legal de semnături pentru înfiinţarea unui partid politic.

"Este modalitatea asumată de a protesta faţă de jocul politic murdar, pe care partidele politice mari au ales să îl facă în Bucureşti. Este modalitatea asumată pentru a susţine public, în cel mai mare oraş al ţării, reforma clasei politice şi a procesului electoral. În Germania este nevoie de 250 de semnături pentru oraşe de peste 200.000 de locuitori, iar în Londra este nevoie de 330 de semnături. În România, partidele mari vor să păstreze monopolul, în total dispreţ faţă de cetăţeni şi faţă de orice iniţiativă politică nouă.

PNL, PSD şi sateliţii lor apăruţi în formaţiuni mutante precum UNPR, ALDE, PMP etc. sfidează bucureştenii prin candidaţi fără nicio legătură cu administraţia şi cu managementul unei comunităţi, candidaţi scoşi din rândurile secunde ale partidelor sau din neant.

Pentru candidaţii lor şi în bătaie de joc faţă de bucureşteni, clasa politică învechită în rele a făcut ceea ce ştie mai bine: a scos din condei semnăturile necesare depunerii candidaturilor, chiar dacă au avut doar câteva zile la dispoziţie, iar despre unii dintre candidaţi s-a aflat doar cu o zi înainte de termenul limită de depunere a candidaturilor", a transmis M10 Bucureşti, în cadrul unui comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, alegerile din capitala României pornesc din start cu o suspiciune gravă de fraudă electorală, astfel:

1. Candidatura lui Cristian Popescu Piedone a fost iniţial respinsă, exact pe capacitatea de a strânge semnăturile, iar acum este, din nou, pe bună dreptate, contestată de familiile victimelor din Colectiv.

2. Candidatura PNL, a patra, a fost validată oficial joi, 21 aprilie, şi numai dacă ar fi stat în stradă non-stop, reprezentanţii PNL ar fi obţinut semnăturile necesare depunerii candidaturilor.

3. Candidatul PMP a fost anunţat abia vineri, 22 aprilie, iar luni, 25 aprilie avea deja candidatura depusă la Biroul Electoral, nefiind, la fel, clar cum au fost obţinute semnăturile.

4. Candidatul ALDE a stat ascuns până în seara de dinaintea depunerii candidaturii, fără ca nimeni să explice credibil cum a obţinut minimum 18.000 de semnături într-o tăcere absolută. Au ştiut bucureştenii ce semnează?

5. Candidatul PSD a profitat de această conjunctură a jocului de-a candidaturile şi a depus dosarul când nimeni nu era atent la cum şi când se strâng semnăturile.

"PNL şi PSD au făcut marele blat politic pentru a se agăţa de putere, folosindu-se de avantajul partidelor politice aflate deja în Parlament, unde şi-au putut face legi care să le avantajeze, şi care au primari în funcţie, avantajaţi de alegerile într-un singur tur.

PNL şi PSD cu sateliţii lor politici au blocat orice încercare de reformă: au votat alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, au votat o lege pentru votul prin corespondenţă care se aplică doar la alegerile parlamentare, au menţinut pragul electoral şi un număr suficient de mare de semnături pentru depunerea candidaturilor, pentru a bloca orice iniţiativă politică nouă", se mai precizează în comunicatul citat.

M10 Bucureşti, 200 pentru Bucureşti, Noua Republică, Platforma de Acţiune Civică a Tinerilor (PACT) şi Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR) le mulţumesc tuturor bucureştenilor care au semnat şi au strâns semnături pentru noi.

"Am avut corturi în Bucureşti pentru strângerea de semnături, am mers în parcuri şi prin oraş, am participat la Târgul Partidelor Noi. Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi ne-au oferit încredere şi îi asigurăm că vom folosi această încredere pe care ne-au arătat-o în bătălia pentru reforma clasei politice. Ne pregătim pentru alegerile parlamentare din toamnă cu scopul declarat de a sparge monopolul partidelor mari care îşi bat joc de cetăţeni", se mai arată în comunicat.