Secretarul de stat MDRT a semnat contractul de finanţare pentru o structură de afaceri la Călugăreni

Epoch Times România
17.08.2012

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Marcel Boloş, a semnat vineri contractul de finanţare pentru proiectul de înfiinţare a unei structuri de afaceri în Călugăreni, Giurgiu, proiect de peste 84,9 milioane lei, se arată într-un comunicat al MDRT.

Finanţarea nerambursabilă din fonduri europene şi de la bugetulul naţional se ridică la 40,3 milioane lei din valoarea totală. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 17 luni.

"Mă bucură faptul că pot semna un astfel de proiect, cu atât mai mult cu cât, în prezent, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului avem o deschidere deosebită către sprijinirea şi dezvoltarea structurilor de afaceri. În acest sens, avem în lucru la minister un proiect de ordonanţă care reglementează dezvoltarea infrastructurii de utilităţi publice şi înfiinţarea structurilor de afaceri. Programul, dacă va avea acceptul Consiliului Concurenţei, va fi finanţat pentru început din fonduri de la bugetul de stat, iar dacă va avea succes va fi propus pentru finanţare din fonduri europene,” a declarat Boloş.

Proiectul vizează crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor la standarde internaţionale, localizată pe drumul E70, în judeţul Giurgiu, la doar 25 de km sud de Bucureşti, având ca scop atragerea investiţiilor, precum şi revigorarea şi dezvoltarea economiei locale şi regionale.

Astfel, vor fi construite două hale cu funcţiunea de depozitare şi spaţii administrative şi se vor realiza lucrări pentru asigurarea utilităţilor aferente. Totodată, se vor realiza platforme şi drumuri de acces.

Obiectivele urmărite sunt crearea de 363 noi locuri de muncă permanente în cadrul firmelor găzduite în structura de sprijinire a afacerilor şi susţinerea întreprinderilor mici, mijlocii şi micro.

Boloş a vizitat şi obiectivul privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, aflat în faza de finalizare.

Valoarea totală a proiectului este de 20.599.631,52 de lei, din care 14.809.448,38 de lei finanţare nerambursabilă.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt îmbunătăţirea accesului la serviciile de ambulatoriu şi îmbunătăţirea structurii Ambulatoriului Integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea acestuia, modernizarea şi dezvoltarea serviciilor medicale oferite, îmbunătăţirea condiţiilor oferite pacienţilor deserviţi în Ambulatoriu şi creşterea capacităţii şi calităţii serviciilor de asistenţă medicală prin îmbunătăţirea condiţiilor tehnice şi de ambient în care se desfăşoara actul medical.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor