Se întâmplă în România: O bătrână moare în faţa spitalului aşteptând o scrisoare medicală

(rohealthreview.ro)

O pacientă în vârstă de 85 ani, adusă de familie la Spitalul Orăşenesc Corabia, judeţul Olt, a murit în faţa spitalului de la care aştepta să primească o scrisoare medicală necesară închirierii unui concentrator de oxigen. Cu o zi înainte, rudele femeii ar fi încercat să obţină documentul respectiv fără să o mai aducă pe femeie la spital, dar nu au reuşit.

Alexandra Mincis, nepoata bătrânei care şi-a dat ultima suflare învinsă de birocraţia din spital, a relatat pe Facebook cum ar fi decurs lucrurile.

„De ce salariu aveţi nevoie domnule 'doctor', nu toţi ne permitem să vă băgăm bani în buzunare. Aveam nevoie de o scrisoare de la doctorul pneumolog (Mihai xx) din Corabia pentru bunica mea de a prelungi contractul unui concentrator de oxigen. Ieri dimineaţă am mers cu ea la spital în căruţ i-a măsurat saturaţia de oxigen rezultând 67, din punctul de vedere al doctorului era bună. Acum vine partea grea pentru ea, trebuie să sufle într-un tub încercând de mai multe ori nu reuşeşte nu avea suficientă putere de a sufla ‘în tot acest timp doctorul era foarte recalcitrant’. Răspunsul dânsului a fost că nu poate să ne dea acea scrisoare că nu trece testul cu tubul şi că aşa este legea nu poate demonstra că are nevoie de oxigen, cu toate că în acelaşi spital a fost internată 10 zile tot la oxigen a stat, dar biletul de ieşire unde era specificat că are nevoie de oxigen era egal cu 0 pentru el”, a scris tânăra, pe platforma de socializare.

Mincis adaugă însă că „o mică minune a apărut după ‘o atenţie’", căci până la urmă „s-a putut face scrisoarea”.

„Timp de aproximativ o oră bunica mea a aşteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o ştampilă rotundă care se afla la o asistentă între timp am pus-o pe bunica în maşină. Dar după încă 10 minute de aşteptare inima ei s-a oprit. Acelaşi doctor vine la maşină îi verifică pulsul şi răspunde pe un ton foarte diferit şi calm ‘da, a decedat şi făcusem şi scrisoarea pe un an’. Din păcate a trebuit să moară pentru a-i demonstra acestui doctor că ea are nevoie de oxigen”, a conchis cu tristeţe tânăra.

Spitalul din Corabia nu este pentru prima dată scena unei tragedii. Cu o săptămână înainte de decesul pacientei în vârstă de 85 de ani, în spaţiul public au apărut imagini cu un bătrân căzut în genunchi pe holul spitalului, lăsat să agonizeze fără a primi ajutor. În imaginile difuzate se putea vedea cum cadre medicale care asistă la ce i se întâmplă bătrânului îi cer acestuia să se ridice singur pe scaun şi îl ghidează, fără a-l ajuta, deşi vârstnicul, care spune că a suferit un accident vascular, abia se poate mişca, relatează G4Media. Întrebat de persoana care filmează de cât timp aşteaptă pe holul unităţii sanitare, bătrânul a răspuns că aşteaptă de trei ore şi că a căzut. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură