Scrimă: Floretiştii Radu Dărăban şi Cristina Ghiţă, învingători în Trofeul Pellegrini

Sportiva română Ana Maria Brânză (GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
05.05.2012

Scrimerii Radu Dărăban şi Cristina Ghiţă, ambii de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, au câştigat vineri seara a treia ediţie a turneulul memorial dotat cu Trofeului Romeo Pellegrini la floretă.

În finala masculină, Radu Dărăban, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, l-a învins cu scorul de 15-9 pe Virgil Sălişcan (CSA Steaua), care a reprezentat ţara noastră la JO de la Beijing.

La feminin s-a impus Cristina Ghiţă, învingătoare, după o dispută mult mai echilibrată, cu scorul de 15-13, în disputa cu colega sa de club Daniela Brânzea.

Grupele şi faza eliminatorie ale acestei competiţii rezervate celor mai buni seniori din probele individuale de floreta feminin şi masculin au avut loc la sala de scrimă a Complexului Sportiv "Lucian Grigorescu", în timp ce finalele s-au desfăşurat, în faţa unui numeros public, la patinoarul de la complexul comercial Afi Cotroceni Park. La startul turneului s-au aliniat 32 de sportivi la masculin şi 30 de sportive la feminin.

Programul a fost întregit de câteva confruntări demonstrative de sabie feminin, spada masculin, precum şi momente de dans sportiv.

Romeo Pellegrini a fost un antrenor care s-a dedicat timp de aproape 25 de ani scrimei româneşti, cu un mare impact în acest sport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor