Scrimă: Ana Maria Brânză vizează aurul la JO de la Londra

Scrimera Ana Maria Brânză, vicecampioană olimpică la JO de la Beijing, în 2008, campioană mondială şi europeană, a declarat miercuri că speră să obţină aurul la Olimpiada de vară de la Londra.
Sportiva română Ana Maria Brânză (GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
18.04.2012

Scrimera Ana Maria Brânză, vicecampioană olimpică la JO de la Beijing, în 2008, campioană mondială şi europeană, a declarat miercuri că speră să obţină aurul la Olimpiada de vară de la Londra.

"Am aflat că mai sunt doar 100 de zile până la Jocurile Olimpice de la Londra. Nici nu ştiu acum dacă să intru în panică sau nu. Ideea este că avem un plan bine pus la punct de către antrenori. Trebuie doar să îl urmăm cu sfinţenie. Sper ca deznodământul să fie unul fericit aşa cum îşi doreşte toată lumea. Deja am senzaţia că aur, medalie de aur şi Londra sunt cele mai auzite cuvinte de mine în ultima perioadă de timp. Sper să se termine oricum totul cu bine", a declarat Ana Maria Brânză.

"De fapt noi am format toată atmosfera din jurul nostru prin rezultatele obţinute. Este normal ca tot noi să îi facem faţă. Important este cum o să ne simţim în ziua concursului. Se ştie foarte bine să la Jocurile Olimpice sunt cele mai mari surprize. Cauza este că mulţi sportivi nu ştiu să îşi gestioneze foarte bine presiunea", a mai spus Ana Maria Brânză.

Jocurilor Olimpice de vară 2012 de la Londra se vor desfăşura în perioada 27 iulie - 12 august.

În continuare, Ana Maria Brânză a precizat: "Mi-am adus aminte, cu plăcere, de unde am plecat. Mereu tindem să ajungem cât mai sus şi de multe ori, uităm cine a fost în spatele nostru care să împingă. În spatele fiecărui copil trăieşte un campion. El trebuie doar scos la suprafaţă. Nu uitaţi că pentru un copil, mişcarea şi sportul înseamnă distracţie. Eu am mers la sport pentru a mă distra. Nu putem să scoatem din toţi copiii şi tinerii campioni olimpici sau campioni mondiali. Dar, cu siguranţă, putem face oameni mai buni. Sportul face asta".

"Ţin minte că m-am întors de la primul concurs naţional cu o clasare pe locul 48 din 49 de concurenţi. Am avut un început fulminant. Când am venit acasă, mama mi-a spus să nu fiu supărată, să merg înainte. Dacă întorc acest clasament sunt pe locul doi. Replica ei m-a entuziasmat şi mi-a dat putere să merg mai departe", a mai spus Ana Maria Brânză

Scrimera a mulţumit mamei sale şi insistat ca părinţii să îi îndrume pe copii spre arenele şi terenurile de sport.

Declaraţiile au fost făcute miercuri, la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, unde avut loc o reuniune dedicată promovării valorilor sportului şi stilului de viaţă sănătos, bazat pe mişcare făcută în mod organizat. (Foto pe flux)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor