Scrimă: Sabrera Bianca Pascu s-a calificat la Olimpiada de la Londra

(JACQUES DEMARTHON / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
23.04.2012

Sabrera română Bianca Alexandra Pascu s-a calificat duminică la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, după ce a învins-o în meciul decisiv pe Araceli Navarro (Spania), cu 15-11, la turneul preolimpic de scrimă de la Bratislava.

La sabie feminin au mai obţinut calificarea la JO 2012 şi Alexandra Bujdoso (Germania), Margarita Ciomakova (Bulgaria) şi Sabina Mikina (Azerbaidjan).

Din păcate, floretista Cristina Ghiţă a fost învinsă în meciul decisiv de britanica Natalia Sheppard, cu 10-6. Ghiţă trecuse anterior de portugheza Debora Nogueria (15-12) şi de Maria Marino (Spania), cu 15-6.

La spadă masculin, Adrian Pop a fost învins în primul tur al tabloului principal de belarusul Artiom Ceartovici (Belarus), cu 15-12.

Sâmbătă reuşise calificarea şi Radu Dărăban, la floretă.

România este calificată la Olimpiadă şi cu echipele de sabie masculin şi spadă feminin, iar componenţii acestora vor putea evolua şi la individual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor