Scrimă: CE 2012 - Argint şi pentru echipa masculină de sabie a României

(JACQUES DEMARTHON / AFP / Getty Images)
Marius Dragoi
18.06.2012

După argintul cucerit de echipa feminină de spadă a României, şi echipa masculină de sabie a câştigat tot medaliile de argint la Campionatele Europene de scrimă de la Legnano (Italia), duminică, după ce a pierdut cu 42-45 finala cu Rusia.

Echipa masculină de sabie, alcătuită din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriteanu şi Florin Zalomir, antrenată de Mihai Covaliu, a învins Georgia în optimi, cu 45-36, în sferturi a dispus de Belarus, cu 45-36, iar în semifinale a trecut de Germania cu 45-34.

În finală, Zalomir i-a învins pe Alexei Iakimenko, scor 5-3, şi pe Nikolai Kovalev, cu 5-4, fiind întrecut de Veniamin Reşetnikov cu 5-3. Dumitrescu a dispus de Kovalev cu 5-3, a cedat la Reşetnikov (2-6), dar l-a învins pe Iakimenko (7-5). Dolniceanu a pierdut la Reşetnikov (5-7) şi la Iakimenko (5-7), în timp ce Siriteanu a terminat la egalitate, 5-5, cu Kovalev.

Bronzul a fost adjudecat de Germania, după 45-43 cu Italia în finala mică.

La această ediţie a Europenelor, România a cucerit până acum patru medalii, una de aur, prin Simona Gherman, şi trei de argint, prin Anca Măroiu, în proba individuală feminină de spadă, echipa feminină de spadă şi cea masculină de sabie.

În 2011, la Europenele de la Sheffield (Anglia), România a obţinut aurul pe echipe la spadă feminin şi o medalie de bronz la individual (Ana Maria Brânză). În 2009, la Plovidv, România a câştigat aurul pe la spadă feminin, în concursul pe echipe. România este şi campioană mondială pe echipe la sabie feminin. România a fost vicecampioană europeană la pe echipe la sabie masculin în 2009 şi medaliată cu bronz în 2010 la Mondiale, unde Cosmin Hăncianu a obţinut şi medalia de bronz la individual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor