Schi fond: Cupa Mondială/Falun - Dublă pentru Norvegia la pursuit

Norvegianca Marit Bjoergen. (JONATHAN NACKSTRAND / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.03.2013

Dubla Norvegiei de duminică, de la pursuit, cu succesele lui Marit Bjoergen la feminin şi al lui Petter Northug la masculin, permite naţiunii-far a schi fondului să termine apoteotic finalele Cupei Mondiale de la Falun (Suedia), unde a câştigat toate probele.

La feminin, Marit Bjoergen, deţinătoarea marelui glob de cristal, a realizat tripla după victoria la sprint, vineri, şi la mass start, sâmbătă.

Duminică, ea şi-a spulberat concurenţa, depăşindu-le pe compatrioata sa Therese Johaug, cu 49sec3/10, şi pe suedeza Charlotte Kalla, cu 1min11sec7/10.

Poloneza Justyna Kowalcyk, care nu a luat parte la pursuit, îşi asigurase deja câştigarea marelui glob de cristal, al 4-lea din cariera sa după cele din 2009, 2010 şi 2011. Ea a fost urmată în clasamentul general al Cupei Mondiale de norvegiana Johaug şi de americanca Kikkan Randall.

La masculin, norvegianul Petter Northug, câştigătorul sprintului de vineri, dar devansat sâmbătă la mass start de compatriotul său Eldar Roenning, a câştigat pursuitul la sprint în faţa unui alt Norvegian, Finn Haagen Krogh.

Această victorie îi permite lui Northug să-şi adjudece cu aceeaşi ocazie marele glob de cristal, al doilea din cariera sa după cel din 2010. El a fost urmat în clasamentul general al Cupei Mondiale de rusul Aleksandr Legkov şi de elveţianul Dario Cologna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor