Scandalul "traficanţilor" de arme români: "România, încetează cu publicarea de mesaje nepotrivite, este ridicol!"

Întâlnire a jurnaliştilor de la Sky News cu traficanţi români de arme
Întâlnire a jurnaliştilor de la Sky News cu traficanţi români de arme (Sky News)

Acuzat că a "fabricat" materialul din care reiese că în ţara noastră se face trafic de arme, jurnalistul Sky News Stuart Ramsay neagă că protagoniştii reportajului său ar fi fost plătiţi pentru a juca rol de traficanţi şi îndeamnă statul român mai degrabă să aresteze bandele decât să publice mesaje "nepotrivite."

''România, încetează cu publicarea de mesaje nepotrivite, este ridicol. Este foarte plictisitor. Am răspuns la fiecare întrebare - arestezi bandele?'', scrie jurnalistul, preluat de Hotnews, în cel mai recent mesaj publicat pe Twitter.

''Nimeni nu a fost plătit. Armele sunt reale. Povestea este corectă. Sfârşit de discuţie. România, aici nu era vorba despre tine. Era vorba despre arme'', scria anterior Ramsay, care a insistat, de asemenea, asupra faptului că în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi jurnaliştii Sky News apare doar echipa publicaţiei, nimeni altcineva.

''Pentru a clarifica - în imaginea de la hotel apare echipa Sky News. Nimeni altcineva. Este televiziune. Este o echipă de producţie'', scrie Ramsay, contrazicând informaţiile făcute publice în România, potrivit cărora în imagini ar putea fi văzuţi echipa de filmare şi intermediarul de origine română.

''Hehehe, este adevărat. Pur şi simplu nu vă place! AK-urile şi puştile cu luneta sunt militare, de vânzare. Succes", a mai scris Ramsay pe Twitter.

Reamintim că procurorii DIICOT i-au reţinut miercuri pe românii care apar în reportajul realizat de Ramsay. După ce a fost audiat de DIICOT, intermediarul întâlnirii între britanici şi români, Aurelian Mihai Szanto, a declarat că presupuşii traficanţi nu erau de fapt traficanţi ci ar fi fost plătiţi să recite nişte replici, britanicii păcălindu-i practic pe români că realizează un documentar.

Joi dimineaţa, cei patru bărbaţi reţinuţi de DIICOT au părăsit sediul instituţiei, fără a se lua măsuri împotriva lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne